ITvacature aanmaken/beheren mijn ITvacature

Adviseur Informatiemanagement

Over de vacature

Functieomschrijving

Als adviseur Informatiemanagement ondersteun je de lijnafdelingen in het realiseren van de informatievoorziening van een end-to-end klant- en marktgerichte procesketen. Dit doe je door conceptuele modellen te gebruiken en te vertalen naar concrete inrichting en ontwerp van nieuwe informatieketens. Je slaat hierbij een brug tussen Klant & Markt en ICT door innovatieve ideeën te vertalen naar concrete projecten. Dit doe je door te weten wat er speelt binnen Klant & Markt, zowel op de korte als (middel)lange termijn, en draag je bij aan een heldere toekomstvisie. Je bent door jouw kennis van strategie, beleid en standaarden betreft informatieplanning, portfoliomanagement en informatiearchitectuur in staat deze toekomstvisie op een goede manier te vertalen naar concrete processen, functionaliteiten en ICT oplossingen. Dit alles realiseer je in samenwerking met de ketenpartners van de andere bedrijfsonderdelen en de afdeling ICT.

Functie-eisen

Om te kunnen excelleren in deze functie heb je een academisch werk en denk niveau (bijvoorbeeld in de richting informatiekunde, bedrijfskunde of bestuurlijke informatievoorziening) en heb je minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie. Daarnaast ben je uiteraard bekend met standaarden en best-practices op het gebied van ICT en portfoliomanagement. Je hebt verder aantoonbare ervaring in het uitvoeren van informatie inrichtingsvraagstukken en het leveren van professionele adviezen.

Je bent proactief en je visie op informatiemanagement deel je met anderen door je overtuigingskracht en daadkracht. Verder gaat het constructief samenwerken in structurele en ad hoc samenwerkingsverbanden en multidisciplinaire teams je erg goed af. Je kunt zowel analytisch als conceptueel denken en je weet dit om te zetten in concrete, creatieve en vernieuwende oplossingen. Daarnaast heb je sterke sociale vaardigheden en een sterk inlevingsvermogen en ben je een vlotte, directe en zeer vaardige communicator. We verwachten verder van jou dat je leergierig en flexibel bent. Ten slotte ben je sterk in informatie verwerking, kun je snel nieuwe gegevens verwerken en een uitstekend onderscheid maken tussen hoofd- en bijzaken. 

Bedrijfsprofiel

Natuurlijk wil je voor Enexis werken. Wij onderhouden het energienet van Noord-, Oost- en Zuid-Nederland en zorgen dat 2,6 miljoen huishoudens en bedrijven van energie voorzien worden. Met 4300 medewerkers werken we aan een netwerk dat klaar is voor de toekomst. We zorgen dat iedereen energie kan afnemen en ook terug kan leveren. Om dit mogelijk te maken werken we veel samen; zowel tussen afdelingen binnen Enexis, als met partijen buiten Enexis. Om zo goed mogelijke diensten te leveren investeren we in onze werknemers. Je krijgt bij Enexis daarom volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Binnen het bedrijfsonderdeel Klant & Markt ondersteunt de afdeling Staf Klant & Markt de vier lijnafdelingen (Klantenservice, Consument, Grootzakelijk en Marktfacilitering) en het programma Slimme Meters met onder andere Marketing, Business Support en Informatiemanagement. Het team Informatiemanagement regisseert de IT-voorziening binnen Klant & Markt en verzorgt ondersteunende taken zoals gebruikerstesten en het ontwerpen en maken van sturings- en procesrapportages. 

Aanbod

Naast een goed salaris, een 38-urige werkweek, vakantietoeslag en pensioenregeling, biedt Enexis haar medewerkers een extra budget tussen 5 tot 15% van je salaris. Dit budget kan naar eigen inzicht in gezet worden voor het kopen van extra verlof, storting in je pensioen, het volgen van een opleiding of een eenmalige of structurele extra uitbetaling bij je salaris. Enexis investeert ook volop in de ontwikkeling van haar medewerkers. Zo biedt Enexis haar medewerkers een breed scala aan trainings- en opleidingsmogelijkheden. Jaarlijks wordt er met iedere medewerker een persoonlijk ontwikkelingsplan opgesteld, waarmee jij de koers van je carrière zelf in de hand hebt. Er is dus ruime aandacht voor jouw professionele en persoonlijke groei. Naast uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden heeft Enexis veel aandacht voor de balans tussen werk en privéleven. Er zijn dan ook talrijke voorzieningen om werk en privé te combineren. Denk hierbij aan thuiswerk mogelijkheden, flexibele werktijden, moderne communicatie- en overlegvormen, etc.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.