ITvacature aanmaken/beheren mijn ITvacature

Category Manager Betonmortel & Prefab beton

Over de vacature

Vacature omschrijving

Ga jij als inkoopprofessional onze Betonmortel & Prefab beton internationaal op de kaart zetten en krijg jij hier energie van? Ben jij in staat om op strategisch niveau procurement op een hoger plan te krijgen? Dan is dit jouw uitdaging!Wat ga je doen?

Inkoop is een essentieel onderdeel van het primaire proces binnen een bouwbedrijf. Een slimme inkoopstructuur bespaart kosten en stimuleert innovatieve oplossingen wat bijvoorbeeld het verschil maakt tussen het wel of niet binnenhalen van een tender. In 2015 heeft BAM de inkoopkennis en -inzet efficiënter gebundeld in een nieuwe organisatiestructuur.BAM Strategic Sourcing bestaat uit drie teams:

  • Business Support, voor methodieken, procedures, rapportages en systemen.
  • Indirect procurement, zoals mobiliteit, ICT, travel, facilitair en HR.
  • Category management, zoals bouwplaatsvoorzieningen, inleen, engineersdiensten, staal, beton, kabels en leidingen.


Voor Betonmortel & Prefab beton zoeken wij een Category Manager. In deze functie ben je in integraal verantwoordelijk voor alle beton-gerelateerde zaken.Op dit moment is de inkoop hiervan grotendeels vanuit raamcontracten georganiseerd voor Nederland en de volgende stap is om dit internationaal op te gaan zetten. Jij bent hiervoor verantwoordelijk en jij gaat dit verder inrichten en doorontwikkelen naar bedrijfsbehoefte: Wat is strategisch het beste voor BAM. Je bouwt internationaal waardevolle partnerships op met de leveranciers.Je werkt nauw samen met de diverse stakeholders binnen de organisatie. Tevens onderhandel je met partners en leveranciers. Samen met het management en collega’s uit de business zoek je naar de juiste producten en diensten, binnen de beleidskaders van BAM.Andere taken zijn:
  • Het opstellen, implementeren en onderhouden van de categoriestrategie.
  • Het opstellen van inkoopplannen.
  • Ondersteunen van implementaties in meerdere landen, waaronder Nederland.
  • Het monitoren en verbeteren van performance van leveranciers d.m.v. inzicht in processtappen, audits en vendor rating.
  • Vertegenwoordigen van inkoop binnen de organisatie.
  • Volgen van markt- en prijsontwikkelingen en -mechanismen, uitvoeren van leveranciers- en inkooptrend-onderzoek.


De sfeer is ontspannen en collegiaal, er is ruimte voor humor, persoonlijke aandacht en tegelijk wordt er hard doorgewerkt aan het gezamenlijke doel, OneBAM!Wie zoeken wij?

Je hebt tenminste een HBO/WO-opleiding afgerond. Je hebt sindsdien zo’n tien jaar relevante werkervaring opgedaan en je weet alle ins-outs van betonmortel & prefab beton, maar veel belangrijker vinden wij het dat je met veel bezieling aan de slag gaat met het inrichten van deze category. Qua competenties ben je een ondernemende inkoopprofessional en ben je in staat om ‘out of the box’ te denken. Je kunt inkoop op een hoger plan tillen en begrijpt wat de business nodig heeft vanuit commercieel belang. In de loop der jaren heb je alle inkoopdimensies onder de knie gekregen en doorziet strategische belangen en verhoudingen en levert toegevoegde waarde. Je bent als persoon een verbinder en bent in staat om goed te luisteren naar de klant. Daarnaast ben je een teamspeler en communiceer je uitmuntend.Je beheerst naast de Nederlandse taal ook de Engelse taal in woord en geschrift. Tevens ben je bereid om incidenteel naar andere BAM locaties in de omringende landen te reizen.Wat bieden wij?

Je komt te werken in een enthousiast, gedreven team met ervaren inkoopprofessionals om je heen. Er is ruimte voor jouw ambitie. BAM is als grootste Nederlandse bouwonderneming volop in beweging: onze strategie voor 2020, 'Building the present, Creating the future' – is met name gericht op innovatie, en ook bij Inkoop kom je niet in een gespreid bedje terecht. Dit is een positie waar je geacht wordt te bouwen aan efficiënte processen in jouw werkveld, en je krijgt veel vrijheid om het op jouw manier te doen.

Professionele en gemotiveerde medewerkers zijn de pijlers voor het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Om medewerkers te helpen zich in de juiste richting te ontwikkelen en te bekwamen is BAM Business School het centrum voor kennisoverdracht, kennisuitwisseling en kenniscreatie.Interesse

Solliciteren kan via de ''Solliciteer'' button.Over ons

Koninklijke BAM Groep nv is een bouwconcern met tien werkmaatschappijen, actief in Bouw en Vastgoed, Infra en Publiek-private samenwerking. BAM neemt in vijf Europese thuismarkten een leidende positie in: Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland. Daarnaast realiseert de Groep projecten in Denemarken, Luxemburg en Zwitserland. BAM International opereert wereldwijd in uiteenlopende nichemarkten.

Duurzaamheid en innovatie zijn belangrijke pijlers van BAM's oplossingen op het gebied van ontwerp, bouw en facility management. De Groep streeft ernaar marktleider te worden bij de toepassing van digitale technologie, om opdrachtgevers de hoogst mogelijke kwaliteitsstandaard te kunnen verzekeren.

BAM's jaaromzet bedraagt ruim € 6,5 miljard, de Groep telt circa 20.000 medewerkers en het aandeel is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Building the present, creating the future. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Bekijk vacature of solliciteer