ITvacature aanmaken/beheren mijn ITvacature

Commercieel Recruiter

Over de vacature

Vacature omschrijving

Word jij blij van successen zowel op het gebied van nieuwe klanten als op het gebied van nieuwe collega’s? Wil jij echt impact maken en een belangrijke rol spelen in de groei van Acknowledge? Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega die nieuwe collega’s vindt en deze intern of extern plaatst.

 

Wat je echt doet:

  • Je duikt in de online wereld op zoek naar nieuwe collega’s
  • Je zet je eigen netwerk in en vergroot deze om nieuwe collega’s en evt klanten te vinden
  • Jij schakelt tussen de vraag naar kandidaten en de vraag naar vacatures
  • Jij zet je kennis en expertise in om online het merk Acknowledge te versterken, denk aan data-analyse en een stuk branding

Je begint de dag met het beantwoorden van mails en Linkedin berichten, dit zijn meestal kandidaten waar je mee in bemiddeling bent. Je hebt telefonisch contact met 2 kandidaten om alvast kennis te maken en te inventariseren hoe hun technische kennis is. Over beide ben je enthousiast genoeg om een kennismaking in te plannen. Deze plan je dan meteen in met de betreffende manager of teamcoach.

’s Middags heb je 2 sollicitatiegesprekken. De eerste is met een systeembeheerder die graag aan projecten wil werken bij één van onze klanten. Samen met een technisch collega bepaal je de kennis, ervaring en persoonlijkheid van de kandidaat en concludeer je dat hij zo snel mogelijk kan beginnen bij de klant. Met je commerciele instelling kan jij met je salescollega sparren over het voorstel en tarief voor de inzet van deze kandidaat bij de klant.

De tweede kandidaat is het tweede gesprek voor een interne vacature van administratief medewerker. Deze doe je samen met de manager en collega van de betreffende afdeling. Tevens bespreek je de persoonlijkheidsassessment die altijd wordt afgenomen voorafgaand aan een tweede gesprek. Hier krijg je nog meer inzicht in een persoon en ontstaan er mooie, open gesprekken.

Aan het einde van de dag steek je nog even je hoofd naar binnen bij een manager over een vacature die hij heeft open gezet, je hebt hier nog wat vragen over voordat je hem online zet.

 

Opleiding

Je hebt een afgeronde HBO-opleiding. Bij voorkeur een commercieel opleiding met media-inzet/design vakken.

 

Ervaring

Je hebt bij voorkeur 2 jaar ervaring als recruiter

Je hebt kennis van online recruitment, denk aan traffic genereren, SEO, SEA

Je hebt ervaring opgedaan in een commerciële branche

 

Profiel

Je bent commercieel

Je bent communicatief sterk

Je kan makkelijk schakelen tussen werkzaamheden

Je draagt verantwoordelijkheid

Je hebt een positieve instelling

Je hebt affiniteit met IT en innovaties

 

Solliciteer direct


Vergelijkbare vacatures