ITvacature aanmaken/beheren mijn ITvacature

Docent Java bij Working Spirit

Over de vacature

Functieomschrijving

Middels de Working Spirit Academy hebben wij een lesprogramma ontwikkeld waarmee wij onze cursisten de kans bieden zich om te scholen tot junior Java ontwikkelaar. Deze cursisten zijn intrinsiek gemotiveerd en komen uit de (re-) integratie van werkzoekenden met een WW- of bijstandsuitkering. Daarnaast betreft het ook schoolverlaters met een afgeronde hbo-opleiding of hoger. Young Professionals die met de afgeronde studie voor alsnog niet aan het werk komen of die nieuwe uitdagingen zien en zich willen laten omscholen naar ICT-er. De diversiteit van onze cursisten o.a. in achtergrond en leeftijd zorgt voor een gemêleerd gezelschap, dat maakt het werk juist zo leuk en afwisselend.

Gevraagd wordt

Je bent in staat om onze cursisten op een leuke, educatieve en enthousiaste manier de kennis over te dragen en begeleidt onze cursisten op meerdere onderdelen van het scholingstraject tot junior Java ontwikkelaar. Daarnaast werk je mee aan de innovatie van ons programma. Je bent pro-actief en levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling en het opstellen van het lesmateriaal.

De docent Java geeft les in het vak Java en laat zijn cursisten kennis maken met alle facetten van de programmeertaal Java. Nadat ze het lesprogramma gevolgd hebben is er een solide basis gelegd om aan de slag kunnen als junior Java ontwikkelaar.

Je maakt gebruik van bestaand lesmateriaal en geeft je cursisten opdrachten, huiswerk en toetsen die je vervolgens nakijkt. Naar aanleiding van het ingeleverde werk en de inzet tijdens de les houdt de docent Java de studiebegeleiding en studievoortgang van zijn cursisten nauwgezet bij.

Wat heb je daarvoor nodig?
• Minimaal afgeronde HBO/WO-opleiding.
• Brede kennis van JAVA, verschillende soorten tooling, frameworks en SCRUM.
• In het bezit van de certificering OCA Java SE8 (1Z0-808)
• Enige jaren werkervaring in het doceren. Bij voorkeur in JAVA is een pré.
• Specifieke kennis op het gebied van programmeren is een MUST.

Verder beschik je over de volgende competenties:
• Pedagogisch en didactisch kunnen handelen.
• Je hebt vakinhoudelijke kennis van de ICT en kan dit op een enthousiaste en begrijpelijke manier overbrengen op onze cursisten.
• Je bent in staat tot zelfreflectie.
• Je kunt je eigen werkzaamheden organiseren.

Geboden wordt

Een afwisselende functie waarin het menselijke aspect sterk vertegenwoordigd is. Je hebt gedurende de dag te maken met een afwisselend programma waar je met passie je kennis over kan dragen aan de cursisten.
Je wordt onderdeel van een team waarin je de ruimte krijgt mee te denken over de inhoud van het programma. Salaris is in overleg, afhankelijk van kennis en ervaring.

Bedrijfsprofiel

Working Spirit ICT BV voorziet in een tijdelijke en permanente behoefte aan extra capaciteit en of kennis op het gebied van Softwareontwikkeling en IT Infrastructuur. Working Spirit vult deze behoefte in door het detacheren van eigen medewerkers en freelancers of via een opleidingstraject.
al bijna 15 jaar specialist in ICT-professionalsWorking Spirit is gevestigd in Deventer en heeft bovendien een locatie in Amsterdam en Eindhoven vanuit waar gewerkt kan worden. De organisatie bestaat inmiddels al bijna 15 jaar en heeft zich in die jaren ontwikkeld tot een betrouwbare leverancier van ICT-professionals.

Tot 2014 was Working Spirit vooral actief met het detacheren van Softwareontwikkelaars met als specialisme .Net en Java. In 2014 zijn wij gestart met Working Spirit Academy, waarin schoolverlaters en werkzoekenden worden opgeleid tot ICT-professional. Eind 2015 is met succes het IT Infrastructuur domein aan de dienstverlening toegevoegd.
wat kenmerkt ons?Working Spirit is een platte en open organisatie. Dat houdt in dat de lijnen tussen het management en personeel kort zijn omdat wij vinden dat iedereen meetelt in de organisatie en dat alles bespreekbaar moet zijn. Ook extern proberen wij de lijnen kort te houden met heldere communicatie en een directe benadering.

Wij vinden het prettig om in een ongedwongen, informele sfeer met zowel onze collega’s, leveranciers als onze klanten om te gaan. Hierbij verliezen we onze professionaliteit nooit uit het oog. Wij leveren kwaliteit en dat blijven wij doen.

Meer over deze werkgever

Hoe nu verder

Ben jij geïnteresseerd in bovenstaand profiel? Working Spirit ziet graag jouw sollicitatie tegemoet! Door middel van het klikken op de solliciteerbutton kom je in een overzichtelijk sollicitatiescherm waar je met jouw CV, LinkedIn profiel of onze CV bouwer kan reageren op de vacature van Docent Java bij Working Spirit.