ITvacature aanmaken/beheren mijn ITvacature

Functioneel / Technisch applicatiebeheerder technische software (CAD, etc.) HBO/ WO

Over de vacature

Functieomschrijving

Voor een internationaal industrieel bedrijf met circa 1000 medewerkers zijn wij dringend op zoek naar een technisch applicatiebeheerder voor de centrale IT-afdeling. Het is de bedoeling dat het beheer van de technische applicaties centraal vanuit de moedermaatschappij zal gaan plaatsvinden. Er zijn in het bedrijf verschillende engineeringsafdelingen actief die min of meer zelfstandig producten ontwikkelen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van 2D en 3D CAD-programma’s, FEM-software, engineeringsprogramma’s op elektotechnisch en besturingstechnisch gebied, tekeningbeheersoftware, programma’s voor de ontwikkeling van technische documentatie en diverse andere specifieke engineeringstools waaronder maatwerk software.
Daarnaast wordt er in productie en service gebruikgemaakt van technische softwarepakketen (soms in combinatie met hardware) voor installatie, ingebruikname en service van de producten.

Binnen de centrale IT-afdeling, die nu nog uit ca. 6 personen bestaat, is nog niemand aanwezig met specifieke kennis van technische software. Er is daarom dringend behoefte aan uitbreiding van het team met een technisch applicatiebeheerder.

Kerntaken zijn:
* 1e en 2e lijns ondersteuning bieden aan de gebruikers
* In de komende jaren in kaart brengen welke software nu gebruikt wordt, welke software aan vervanging toe is en meer eenheid brengen in de software die op de verschillende afdelingen wordt gebruikt
* De koppeling tussen technische software en het ERP pakket wordt steeds belangrijker - hier is advies en ondersteuning gewenst.

Functie-eisen

* Achtergrond in de techniek/ automotive
* Technische opleiding op HBO-niveau, zoals bijv. Werktuigbouwkunde WTB, Autotechniek etc.
* Sterke affiniteit met IT
* Kennis van hardware, (industriële) randapparatuur, etc.
* Kennis van en ervaring met SQL-server
* Je bent servicegericht, communicatief, een aanpakker
* Je hebt een sterk analytisch denkvermogen
* Je beheerst Nederlands en Engels uitstekend
* Je bent bereid te reizen

Geïnteresseerd? Solliciteer dan nu!

Contactpersoon: Roland Hollaar
Dienstverband: vast, full-time
Salaris-indicatie: ca. € 3.500 – 4.500 bpm