ITvacature aanmaken/beheren mijn ITvacature

Helpdeskmedewerker Service Desk, Ministerie van Defensie

Over de vacature

Functieomschrijving

Zie jij een uitdaging in het oplossen van technische storingen? Kun je helder antwoord geven op eenvoudige en complexe technische vragen? Dan zit je bij het ICT call center Sercvice Desk Defensie op je plek. Als ICT-medewerker ben je het eerste aanspreekpunt in geval van storingen en vragen. Medewerkers kunnen bij jou terecht als ze tegen problemen aanlopen met hard-en software, telefonie en andere communicatiemiddelen. Maar je behandelt ook eenvoudige vragen over wachtwoorden en printerinstellingen. De focus ligt op het aannemen en registreren van calls, en incidenten in de eerste lijn. In deze functie heb je flexibele werktijden.

Functie-eisen

  • Je beschikt over een afgeronde MBO-opleiding op ICT gebied;
  • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring in een soortgelijke ICT servicedesk-functie;
  • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift en bent communicatief zeer vaardig;
  • Je bent klantgericht, stressbestendig, analytisch ingesteld en kunt goed het overzicht bewaren;
  • Je bent bereid om 's avonds te werken en incidenteel een keer in het weekend.
Om te kunnen werken bij het ministerie van Defensie dien je in het bezit te zijn van een Verklaring Omtrent het Gedrag. Dit is op eigen kosten.

Bedrijfsprofiel

In deze functie voer je werkzaamheden uit binnen het cluster Operations Control (OPC). Het OPC voert proces-en projectactiviteiten uit voor alle productieclusters. En biedt goede doorgroeimogelijkheden naar vervolgfuncties binnen het fullservice IT bedrijf.

Aanbod