ITvacature aanmaken/beheren mijn ITvacature

(Junior) Accountmanager

Over de vacature

Functieomschrijving

Voor een opdrachtgever zijn wij op zoek naar een technisch salestalent! Als accountmanager onderhoud je de commerciële contacten met opdrachtgevers. Het is een allround accountmanagersfunctie die gefocust is op zowel relatiebeheer als new business. De kracht van de accountmanager ligt in het overbrengen van vakkennis, en het onderhouden van relaties met afnemers en leverancier. De ideale kandidaat draait de hand niet om voor presentaties op beurzen of bij opdrachtgevers. Met oog voor voortgang van processen, zowel richting klanten als interne processen, worden voortgangsbesprekingen gehouden met opdrachtgevers en medewerkers. De accountmanager is in staat om offertes op te stellen en goed te communiceren met opdrachtgevers, collega's en toeleveranciers. Controlerende, begeleidende en administratieve taken, zoals het opstellen van offertes en het up-to-date houden van de kennisdatabase, vallen ook onder de verantwoordelijkheid van de accountmanager.

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde opleiding HTS/TU Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek of soortgelijk vakgebied, aangevuld met minimaal 2 tot 3 jaar relevante werkervaring. Je bent communicatief in staat om snel te schakelen tussen opdrachtgevers en collega's. Je bent klantgericht en hebt een flexibele, commerciële en oplossingsgerichte werkhouding. Je blinkt uit in acquisitie en bent sterk in het signaleren van nieuwe ontwikkelingen in de markt. Je weet als geen ander waar rendement te behalen is en weet dit te vertalen naar praktische en uitvoerbare plannen. Je bent accuraat in het plannen en nakomen van je afspraken, en je bent zorgvuldig in het tijdig en correct verwerken van de bijbehorende administratie, zoals offertes en notulen. Je onderkent het belang van het volgen van opleidingen gericht op nieuwe ontwikkelingen in de markt en project gerelateerde gewenste vaardigheden. Je zet je in om de kennis en vaardigheden van gedetacheerde werknemers en van jezelf up-to-date en relevant te houden. Opleiding en werkervaring zijn een vereiste vanuit de opdrachtgever, sollicitaties zonder deze kwalificaties worden daarom niet in behandeling genomen en ontvangen geen reactie.

Bedrijfsprofiel

Onze opdrachtgever is actief binnen de industrie en infra als industriële systeemintegrator. Ze zijn actief met de ontwikkeling, implementatie, beheer en onderhoud van zowel automatisering als ook informatisering van systemen. Met een klein en professioneel team, streven ze naar het hoogste niveau.

Aanbod

Prettige werkomgeving met professionele collega's. Het bedrijf biedt goede arbeidsvoorwaarden en ruimte voor persoonlijke inbreng.