ITvacature aanmaken/beheren mijn ITvacature

Junior Applicatiebeheerder

Over de vacature

Functieomschrijving

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen bestaat sinds 1907 en heeft anno nu ongeveer 280 bedden en 1200 medewerkers. We typeren onszelf als een middelgroot ziekenhuis waar artsen, collega's en patiënten elkaar kennen. Het WZA staat in het hart van onze regio. Om de regio optimaal te bedienen doen we als vanouds waar we in uitblinken: we hebben korte lijnen, we tonen onze betrokkenheid, en we bieden efficiënte en veilige zorg.

Met huisartsen en andere zorgaanbieders uit de regio werkt het WZA nauw en actief samen. De zorgvraag en de wensen van onze patiënt zijn daarbij leidend. In 2015 ontving het WZA ongeveer 246.000 (poli)kliniekbezoekers. daarnaast werden circa 27.000 mensen opgenomen, van wie de helft via dagopname.

Ter uitbreiding van de afdeling Informatisering & Automatisering, zijn wij op zoek naar een

Junior applicatiebeheerder
HBO’er met de potentie om door te groeien

De afdeling

De afdeling Informatisering & Automatisering (I&A) is onderdeel van de Directie Bedrijfsvoering. Hieronder vallen de afdelingen Financiële Administratie, Personeel, Organisatie & Opleidingen, Planning & Control, Inkoop, Hotel Zaken en Technische Zaken.

De afgelopen jaren is er heel veel gedigitaliseerd in het ziekenhuis en er is veel behoefte en ambitie om daar verder in te gaan. Meer dan voorheen staat innovatie op de kaart, in eerste instantie het primaire proces, e-health, en de digitale werkplek. Naast innovatie faciliteert de afdeling natuurlijk ook continue verbetering (al dan niet in projectvorm), ondersteunen we de gebruikers en zorgen we voor zeer hoge beschikbaarheid.

Het aanbod van werk is zodanig gegroeid in omvang en complexiteit dat we uitbreiden met een aantal mensen naar 19 fte. Er zijn drie teams (Helpdesk, Informatisering en Automatisering), daarnaast nog een drietal projectleiders en twee medewerkers medische administratie. De eerste twee teams hebben een meewerkend teamleider, die de medewerkers vooral faciliteert en coacht. De mensen uit alle teams werken nauw samen. De werkzaamheden worden in onderling overleg verdeeld, waarbij aansluiting wordt gezocht bij ieders interesse, capaciteiten en beschikbaarheid. De functies in onze afdeling zijn breed; iedereen doet verschillende dingen. We proberen op de belangrijke onderwerpen minimaal twee mensen te hebben. We hebben net een geslaagde reorganisatie achter de rug, die een impuls heeft gegeven aan verdere professionalisering. Nu gaan we weer verder met ‘gewoon onze werkwijze verbeteren waar nodig’.  Iedereen heeft daarin een actieve bijdrage.

Leren, klantgerichtheid en collegialiteit staan bij ons hoog in het vaandel.

We verheugen ons in een goede samenwerking met opdrachtgevers en gebruikers.

Functie & team

We zoeken een medewerker die de potentie heeft om door te groeien naar het Team Informatisering, waarin informatiemanagers zitten. Deze pakken grotere, complexere vraagstukken zelfstandig op en zijn gesprekspartner voor het management.

Je komt het team Helpdesk versterken. De (skilled)Helpdesk richt zich op de gebruiker. Het team heeft een breed takenpakket, met de nodige diepgang op bepaalde punten (voor elk individu liggen deze anders). De medewerkers zorgen voor een snelle respons op storingen, ondersteuningsvragen en een deel van de wijzigingsverzoeken. Daarnaast zorgen zij voor de werkplekapparatuur, de verbouwingen en verhuizingen en de opleiding van gebruikers. Ze participeren ook in projecten. De helpdesk is essentieel in het verzamelen, duiden en doorgeven van signalen van gebruikers. Elk van de medewerkers heeft naast basiskennis over het geheel ook een zekere specialisatie. Voor de nieuwe medewerker zal dat het ziekenhuisinformatiesysteem en tevens EPD (EZIS) zijn.

Het EZIS wordt door alle zorgverleners in het ziekenhuis gebruikt; het is ons belangrijkste systeem. Als junior applicatiebeheerder draag je er zorg voor dat de (gewenste) werkprocessen goed worden gefaciliteerd door EZIS. Je laat processen, informatiebehoeftes en inrichting goed op elkaar aansluiten. Je bekwaamt je in verschillende modules van EZIS en doet kennis op van de zorgprocessen en de mensen die daarin werken.

Als lid van het Helpdeskteam heb je een actieve rol in dat team. Je doet een deel van het werk voor het team zelf, bijvoorbeeld roosteren, verbeteren van de samenwerking met een ander team of afdeling, de kwaliteit van de documentatie of de planning en rapportage. Tevens ondersteun en adviseer je in voorkomende gevallen het hoofd van de afdeling.

Het Helpdeskteam is, inclusief meewerkend teamleider, 7 fte groot.

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een enthousiaste collega met lef. Je werkt secuur en kijkt verder dan de onmiddellijke vraag. Je denkt in mogelijkheden in relatie tot samenwerking en je hebt oog voor de mogelijkheden van proactief beheer. Je werkt veel met anderen samen en kunt goed omgaan met de variëteit aan vragen en mensen. Je bent flexibel en leergierig.

Overige eisen:

  • Afgeronde  ICT opleiding op HBO niveau in relevante richting
  • Inzicht in de relatie techniek, software, informatie en doelstellingen
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden
  • Kennis van MS Office, SharePoint en ITIL is een pré.
  • Kennis van EZIS of de bereidheid om hierin te investeren
  • Innovatief
  • Bereidheid om door te groeien en te ontwikkelen

Functiegerichte competenties

  • Resultaatgericht
  • Probleemanalyse
  • Mondeling communiceren

Wij bieden

Wij bieden een dienstverband voor de duur van één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.

De functie is ingedeeld in functiegroep 45 (minimaal  € 2.066,- en maximaal € 2.960,- bruto per maand op fulltime (36 uur) basis).

Jaarlijks ontvang je in mei 8% vakantietoeslag en in december een eindejaarstoeslag van 8,33%.

De CAO-Ziekenhuizen is van toepassing. De pensioenopbouw vindt plaats bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Daarnaast kent het WZA een aantal interessante secundaire arbeidsvoorwaarden.

Sollicitatieprocedure

Je reactie is van harte welkom en dient vóór 18 april 2016 bij de afdeling PO&O binnen te zijn.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten, bij gelijke geschiktheid, voor gaan.

Sollicitatiegesprekken worden gevoerd op 25 april.

Solliciteren kan alleen via de sollicitatiebutton op deze site.

Informatie

Nadere informatie over de inhoud van de functie kan worden ingewonnen bij Geert Jonkers, teamleider Helpdesk (0592 – 325 375), of Wietske Wartena, Hoofd I&A (0592 – 325 420).Vergelijkbare vacatures