ITvacature aanmaken/beheren mijn ITvacature

Junior SAP SCM Consultant bij Van Leeuwen Buizen Groep

Over de vacature

Functieomschrijving

Je werkt in een team met specialisten die het SAP-landschap en complementaire applicaties, van Van Leeuwen beheren en verder ontwikkelen.

Onderdeel van het takenpakket is het bewaken van de gebruikte standaard templates. Hierbij zullen de processen op het gebied van Logistiek (supply chain), logischerwijs, jouw aandachtsgebied zijn. Jij hebt ervaring in het ondersteunen en beheren op het gebied van logistieke processen, logistieke oplossingen, analyse en het oplossen van problemen.

 Ter verbetering van business processen en rapportages ondersteun/begeleid jij Supply Chain Managers en de personen die logistieke proces verantwoordelijkheid dragen. Je bent in staat om snel problemen te identificeren en verbeteracties op een duidelijke en overtuigende manier te communiceren. Hieruit resulterende projecten breng je tot een goed einde. Je draagt verder zorg voor de documentatie van procedures en werkinstructies. Tevens behoort het opleiden van de key-users tot jouw takenpakket.

 Je onderhoudt intern contacten met medewerkers van de eigen afdeling (andere Functionele Applicatie Beheerders, Systeemontwikkelaars SAP), Servicedesk, en de medewerkers van de afdelingen Technical Services en met de afdelingen (key-users) waar SAP gebruikt wordt.

Externe contacten worden onderhouden met SAP consultants, met leveranciers van complementaire softwareproducten alsook met klanten en leveranciers van de Van Leeuwen Groep.

Je rapporteert aan de Manager Business Application van de Van Leeuwen Buizen Groep, je standplaats is Zwijndrecht.

Belangrijkste verantwoordelijkheden

 • Beheer inrichting SAP
 • Probleem oplossing
 • Hanteren van de standaard templates
 • Customizing van SAP op verantwoordelijke gebieden
 • Kunnen lezen en begrijpen van (ABAP)  Maatwerk
 • Opzetten en beheren gerelateerde documentatie
 • Opzetten en uitvoeren van (key) user trainingen

Gevraagd wordt

 • Minimaal HBO werk en denkniveau /opleiding in een Logistieke richting met daarnaast gerichte certificeringen op het gebied van SAP ECC
 • Heeft minimaal 2 jaar ervaring in Logistieke beheer en customizing van SAP MM, SAP SD en SAP (E)WM in een soortgelijke rol.
 • SAP PP en / of Variant configurator kennis is een pre.
 • SAP SD kennis is een pre.
 • Beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Sterk overtuigende en communicatieve vaardigheden.   

Geboden wordt

We bieden  je een concurrerend salaris, 27 vakantie- en 13 roostervrije dagen per jaar, goede opleidingsmogelijkheden en een leuk team met collega’s. Van Leeuwen Buizen in Zwijndrecht biedt arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Metalektro en goede persoonlijke ontwikkelmogelijkheden. 

Bedrijfsprofiel

De Van Leeuwen Buizen Groep is een wereldwijd opererende handelsonderneming en specialist in stalen buizen en buistoepassingen. Vanuit een wereldwijd netwerk van voorraadhoudende vestigingen biedt Van Leeuwen een breed pakket aan buisproducten en diensten op maat. Het bedrijf is in vrijwel alle industriële sectoren actief en telt zo’n veertig vestigingen verspreid over Europa, het Midden-Oosten, Azië, Australië en Noord-Amerika. 

De IT afdeling binnen Van Leeuwen werkt nauw samen met business-verantwoordelijken. Daarin is deze afdeling verantwoordelijk voor het in stand houden, vernieuwen, verbeteren en standaardiseren van ICT-oplossingen.

Meer over deze werkgever

Hoe nu verder

Ben jij geïnteresseerd in bovenstaand profiel? Van Leeuwen Buizen Groep ziet graag jouw sollicitatie tegemoet! Door middel van het klikken op de solliciteerbutton kom je in een overzichtelijk sollicitatiescherm waar je met jouw CV, LinkedIn profiel of onze CV bouwer kan reageren op de vacature van Junior SAP SCM Consultant bij Van Leeuwen Buizen Groep .