ITvacature aanmaken/beheren mijn ITvacature

Junior (Streaming) Systems Engineer bij KPN iTV

Over de vacature

Functieomschrijving

Junior (Streaming) Systems Engineer bij KPN iTV

Ben jij het technisch talent die KPN’s streaming capaciteiten verder gaat ontwikkelen en verbeteren?

Jouw rol als Streaming Systems Engineer
Meer dan 2 miljoen klanten willen graag live en ongestoord kijken naar tv-kanalen en on-demand media die KPN levert op TV, PC en mobiele apparaten. Ze houden ervan dat iTV online en Play gewoon werkt en men tv-programma’s terug kan kijken, overal en altijd. Als de specialist op het gebied van internet streaming met software ontwikkeling ervaring, houd jij je bezig met innovatie en projecten binnen het werkveld TV en media voor operationeel beheer, applicatiebeheer, systeembeheer, of servicemanagement (problemmanagement en analyse werk).

Als Streaming Systems Engineer ben je verantwoordelijk voor:

 • Het realiseren en verbeteren van KPN’s streaming capaciteiten.
 • Ontplooien en implementeren van nieuwe diensten en technologieën op het gebied van internet streaming via mobiele apps of Connected/Smart TV’s zoals Chromecast en Android TV.
 • Bepalen van de impact van nieuwe telecommunicatie concepten (zoals moderne videoplatformen in de cloud of 4K Ultra HD-tv) op dienstlevering van KPN en bedenken van migratie scenario’s.
 • Projectplanning en begeleiding van de bouw- en testfase door inhoudelijke aansturing van engineers en/of leveranciers.
 • Volgen van nieuwe technologieën en IT standaarden en de praktische toepasbaarheid hiervan.


Wat verwachten wij van jou?
Wij zijn op zoek naar toppers die de ambitie én de capaciteiten hebben om snel door te groeien binnen KPN. In termen van academische prestaties en persoonlijke ontwikkeling is dit het soort profiel dat we voor ogen hebben:

 • Bovengemiddeld HBO* of WO denkniveau met typisch een opleiding in techniek, ICT of toegepaste wiskunde.
 • Uit je cv of motivatiebrief blijkt duidelijk jouw fascinatie met TV, video of streaming.
 • Interesse in streaming diensten, IPTV, OTT, encoding/transcoding, DRM, cloud en state-of-the-art ICT ontwerpmethoden, engineering-, programmeer- en testtechnieken.


* HBO’ers zullen op WO-capaciteiten getest worden na cv-selectie.

Wat bieden wij?

 • Werken in een zeer uitdagende innovatiemarkt en een enthousiast kennisbedrijf in hoogwaardige technische omgevingen.
 • 37-urige werkweek, een toeslag van 12,5% van je bruto maandsalaris (CAO budget), vergoeding reiskosten woning-werk, mobiele telefoon en laptop, 50% korting op KPN producten & diensten en uitstekende pensioenvoorwaarden.
 • Goede doorgroei- en opleidingsmogelijkheden (KPN Academy) en een persoonlijk opleidingsbudget van € 1.000, -. Sterker nog, we verwachten van jou dat jij je blijft ontwikkelen!