ITvacature aanmaken/beheren mijn ITvacature

Lead java engineer / architect bij Avisi

Over de vacature

Functieomschrijving

We doen ontzettend ons best om goede teams samen te stellen bij Avisi. Teams met een opdracht, teams met een doel, teams met commitment naar een klant. Een lead developer speelt in zo’n team een cruciale rol. Als lead developer geef je de richting aan en neem je belangrijke beslissingen rondom architectuur en design, maar ook over de planning. 

Als lead engineer begrijp je alles tussen muisklik in een browser of swipe op een tablet tot en met de software op een server in een datacenter. Je kunt zelfstandig oplossingen bedenken voor problemen bij klanten en deze ook begrijpelijk beschrijven en communiceren. Je bent technisch voorman in het realiseren van de oplossing en het verdelen van taken in je team. Wij geloven daarom dat een goede lead developer ook zelf code schrijft. Je staat daarmee midden in de realiteit.

Onze ontwikkelstraat is van hoog niveau: eigen ondersteunende infra, de beste tooling, aandacht voor testen en kwaliteit en veel ervaring met Agile / Scrum. We maken intensief gebruik van Continuous Integration en Continuous Deployment omgevingen en tooling. We gebruiken open source waar dat opportuun is, maar zijn wel kritisch op wat we gebruiken (en we herschrijven een hoop). We ontwikkelen in Java en Java VM gerelateerde talen en steken veel energie in het testen.

Als lead developer bepaal je in grote mate het succes van een project. Je krijgt veel vrijheid, maar ook de verantwoordelijk voor de klant en het team. Door de agile manier van werken en de drang om vaak op te leveren krijgt je razendsnel feedback op je werk, maar het stelt tegelijkertijd ook hoge eisen aan de updates die je uitrolt!

Gevraagd wordt

 • Overzicht, inzicht en controle over de voortgang.
 • Jij beschikt over goede communicatieve- en analytische vaardigheden en een sterk probleemoplossend vermogen. 
 • Je bent in staat om je snel nieuwe technologieën eigen te maken en toe te passen in het werkveld. Daarnaast staan nauwkeurigheid, kwaliteit en samenwerking centraal in jouw handelen. 
 • HBO/WO opleiding informatica of vergelijkbare studierichting.
 • Ervaring met Java Enterprise 
 • Ervaring met Agile ontwikkelmethodieken (RUP, Scrum)
 • Kennis van software-testen (JUnit, Selenium, SoapUI)
 • Kennis van open source frameworks
 • Ervaring met software-integratie (webservices, queue systemen, etc)
 • Webontwikkeling (HTML, CSS, Javascript)
 • Applicatieservers en databases (bijvoorbeeld Wildfly, Jetty, Oracle, MongoDB)

Kennis van infrastructuur en/of cloud computing is een pré, maar het allerbelangrijkste is gedrevenheid en passie voor het vak.

Bedrijfsprofiel

Avisi is gestart in het jaar 2000, met als belangrijkste doel het leveren van kwalitatief hoogstaande software in nauwe samenwerking met de klant.

We willen een bijzonder bedrijf zijn, bij ons ligt de lat erg hoog. Ons streven is het bedienen van onze klanten via een inzichtelijk proces en het creëren van oplossingen die uitblinken in de techniek. Daarnaast bieden we ook een omgeving voor onze medewerkers waarin vernieuwing en creativiteit de ruimte krijgen.

Ons doel is niet per se om het grootste, maar wel het beste bedrijf zijn. Dat begint met mensen, getalenteerde medewerkers met passie voor het vak. En een optimale werkomgeving met de beste tooling en processen.

Bij Avisi vormen we kleine zelfstandige teams van software engineers die zich volledig kunnen richten op de kwaliteit van hun werk, een tevreden klant en uiteindelijk 100% beschikbaarheid. We investeren in opleidingen, meten en rapporteren over vrijwel alles, met als doel voortdurend beter te worden.

Meer over deze werkgever

Hoe nu verder

Ben jij geïnteresseerd in bovenstaand profiel? Avisi ziet graag jouw sollicitatie tegemoet! Door middel van het klikken op de solliciteerbutton kom je in een overzichtelijk sollicitatiescherm waar je met jouw CV, LinkedIn profiel of onze CV bouwer kan reageren op de vacature van Lead java engineer / architect bij Avisi.