ITvacature aanmaken/beheren mijn ITvacature

Manager ICT-infrastructuur

Over de vacature

Functieomschrijving

ROC MN 

ROC Midden Nederland is een onderwijsorganisatie voor middelbaar beroepsonderwijs, voortgezet onderwijs voor volwassen (VAVO Lyceum), bedrijfsopleidingen en participatieonderwijs in de provincie Utrecht.

Wij verzorgen met 1800 medewerkers het onderwijs voor ongeveer 24.000 studenten (ruim 18.000 mbo-studenten, 1100 studenten aan het VAVO Lyceum, ruim 3.000 deelnemers aan Participatieopleidingen en circa 900 studenten van Bedrijfsopleidingen). Samen met gemeenten, werkgevers, (koepel)organisaties, onderwijs- en maatschappelijke instanties bieden we onderwijs op maat dat goed aansluit bij uiteenlopende wensen en eisen. We slagen in onze opdracht als onze studenten en de bedrijven en instellingen waarvoor wij opleiden tevreden zijn over ons onderwijs.

We verzorgen kwalitatief goed onderwijs. Ons onderwijs is gericht op het kwalificeren voor werk en maatschappelijke participatie, rust toe tot vakbekwaamheid en burgerschap, en biedt perspectief op persoonlijke ontplooiing en verdere studie. Wij staan voor kwaliteit, kleinschaligheid en persoonlijk contact.

 

Functiebeschrijving

Als manager ICT-infrastructuur zorg je voor een klantvriendelijke en kwalitatief goede ICT-ondersteuning aan alle gebruikers binnen ROC MN.  Je bent verantwoordelijk voor een optimale werking en benutting van de IT binnen onze onderwijsorganisatie.  Om deze rol goed uit te kunnen oefenen ben je als manager ICT-infrastructuur nauw betrokken bij de dagelijkse gang van zaken van ROC MN.

Er zijn veel ontwikkelingen gaande in het onderwijs waarbij ICT een cruciale factor is: digitale didactiek, BYOD, Cloud, IAAS, SAAS e.a.

Je hebt een sterk sturende rol op het gebied van beheer en innovatie van de ICT.

Je staat voor de uitdaging van het borgen en optimaliseren van een efficiënte en effectieve ICT-afdeling en -omgeving. Daarvoor is het noodzakelijk dat ICT- oplossingen onderdeel uitmaken van het totale strategische en tactische beleid van de organisatie.

Je bent een positieve schakel tussen de ICT-afdeling, de afdeling Informatiemanagement en de afdeling Services (Centrale Service Desk, accountmanagers en werkplekbeheerders).
Binnen het team van de afdeling ICT zorg je voor een optimaal werkklimaat waarin ambitieus,  solide, professioneel en betrokken kernwaarden zijn.
Als leidinggevende weet je je medewerkers te inspireren en te motiveren en ook te adviseren rond ICT vraagstukken. In je werk voer je plannings-, functionerings- en beoordelingsgesprekken, draag je zorg voor verdere professionalisering van je team en onze organisatie, geef je correct uitvoering aan P&O beleid. Je bent continu bezig met het verbeteren van onze organisatie, de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers en de onderlinge samenwerking.

 

De dienst ICT en Informatiemanagement

De dienst is midden in een verandering naar een meer bedrijfsmatige, klantgerichte en professionele werkwijze. De dienst verzorgt de gehele ICT infrastructuur voor het ROC en adviseert over toepassing van ICT in Onderwijs en diensten. De dienst bestaat uit drie afdelingen: ICT (18 FTE) en  Informatiemanagement onderwijs en Informatie management bedrijfsvoering . De managers van de afdelingen vormen samen met de directeur van de dienst het managementteam. 

De afdeling ICT heeft als aandachtsgebied het Technisch Beheer van de ICT infrastructuur (netwerk- en serverbeheer, changemanagement, werkplekbeheer en projecten). Binnen de afdeling werken toegewijde en ervaren mensen.
 

De standplaats is Utrecht. 

Functie-eisen

Wij vragen

 

 • Je neemt ruime ervaring mee vanuit een gelijksoortige functie met aantoonbare resultaten.
 • Je hebt ervaring met : 
  • het (mede) opstellen en het bewaken van een technische architectuur.
  • de complexiteit van strategische vraagstukken in een grote organisatie.
 • Je bent een expert op het ICT Infrastructuur vlak en hebt een ruime ervaring in het inzetten van ICT middelen in een grote organisatie.
 • Je hebt actuele kennis van verschillende ICT-infrastructuur componenten.
 • Je toont: 
  • leiderschap in een fase waarin de organisatie continue in beweging is.
  • daadkracht en bent analytisch.
 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau en een afgeronde informatica georiënteerde opleiding.
 • Je stelt je in het MT op als een teamplayer en zoekt daarbij de samenwerking met je collega’s. Je vindt het vanzelfsprekend dat je daarbij rekening houdt met verschillende invalshoeken en belangen.
 • Je weet door afstemming en samenwerking anderen te enthousiasmeren zodat organisatiedoelstellingen gerealiseerd worden.
 • De volgende competenties zijn bij jou goed ontwikkeld: leiderschap, samenwerken, strategisch denken, resultaatgericht, omgevingsbewust en communicatief vaardig.
 • Je bent in staat een netwerk op te bouwen en te onderhouden.

 

Wij bieden

Wij bieden een pittige en interessante baan voor een manager ICT-infrastructuur; het betreft  een tijdelijk contract voor één jaar met uitzicht op een vast contract voor 1 FTE (36,86 uur) . Het salaris bedraagt afhankelijk van ervaring minimaal € 3.410 en maximaal € 5.008 bij een volledige aanstelling (schaal 12 CAO MBO).

Daarnaast kennen wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering (volledige 13e maand), een reiskostenregeling en aantrekkelijke ontwikkelmogelijkheden.

 

Contact en informatie

 

Sluitingsdatum 

Je kunt reageren tot en met 20 april 2016. De gesprekken zullen gevoerd worden in de week van 9 mei 2016.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.Vergelijkbare vacatures