ITvacature aanmaken/beheren mijn ITvacature

Marketeer Alex Zelf Beleggen

Over de vacature

Functieomschrijving

Als Marketeer Alex ben je mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het product Alex Zelf Beleggen, een A-merk binnen de beleggerswereld. Je bent manager van de propositie en daarom verantwoordelijk voor het product, het assortiment, de pricing en de omzet. Je stelt hiervoor een jaarplan op en zorgt dat je de doelstellingen behaalt. Veel eigen inbreng, initiatief en een goede focus op jouw strategie zijn hierbij van groot belang.

Ben jij een talentvolle marketeer die toe is aan zijn of haar 2e stap in je carrière? Spreekt deze uitdagende rol als marketeer jou aan en denk je dat je de doelstellingen kan waarmaken? Dan willen wij graag met je kennis maken!

Over de functie

Als Marketeer ben je mede verantwoordelijk voor de propositie Alex Zelf Beleggen. Met Alex Zelf beleggen bedienen we een zeer groot marktsegment dat bestaat uit beleggers die actief zijn en graag voorzien willen worden met relevante informatie over beleggen. Voor deze groep zorg je voor een propositie waarin alle marketing ‘P’s perfect zijn ingevuld. Dat begint met het verkrijgen van inzichten uit de markt en van de klant door het doen van verschillende vormen van onderzoek en een duik in onze interessante klantendatabase. Klantinzichten vertaal je door naar nieuwe diensten of aanpassingen op het bestaande product of prijs en je maakt daarvoor een Business Case.

Hoofdzakelijk ben je werkzaam op de volgende hoofd items:

 1. Je stelt een strategisch en tactisch jaarplan op voor Alex Zelf Beleggen en draagt zorg voor een uitstekende executie

 2. Je bent verantwoordelijk voor de klantomzet en het aantal actieve klanten en neemt waar nodig actie

 3. Je signaleert trends en genereert klantinzichten waarop verbeteringen aan het product gedaan kunnen worden, nieuwe diensten geïntroduceerd kunnen worden of tariefsaanpassingen gedaan moeten worden.

 4. Je bent de drijvende kracht achter het Propositieteam Alex Zelf Beleggen waar alle zaken mbt tot de propositie worden besproken en aangepakt.

 5. Je bent een belangrijke stakeholder voor de Base marketeer in de verantwoordelijkheid voor de klanttevredenheid, klantactivatie en klant behoud van Alex Zelf Beleggen

 6. Je werkt nauw samen met collega’s van Marketing, Marketing Intelligence, Klantenservice & Orderdesk, Sales en Business Management.

Functie-eisen

Om succesvol te zijn in deze functie, voldoe je aan onderstaande criteria:

 • HBO/WO werk- en denkniveau en ruime ervaring (vanaf 3 jaar) in een commerciële / marketeers rol

 • Bij voorkeur heb je deze ervaring opgedaan binnen de branches telecom, energie, en/of finance

Verder ben je:

 • Een stevige persoonlijkheid met ervaring in het creëren van draagvlak voor ideeën, overtuigingskracht en beïnvloeding is essentieel in deze functie

 • Ervaren in het opstellen van jaarplannen en het richting geven aan de executie

 • Initiatiefrijk, analytisch en conceptueel sterk

 • Projectmatig en gestructureerd werken

 • Resultaatgericht en ervaring met het werken met financiële en commerciële doelstellingen

 • Ervaring met beleggen is een pre

Bedrijfsprofiel

Wij bieden

Unieke ervaring die je kan opdoen bij de marktleider op het gebied van online beleggen! Samen met jouw collega’s ben je direct mede verantwoordelijk voor het succes van Alex Vermogensbank. Verder bieden wij uitstekende arbeidsvoorwaarden en alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen in jouw vakgebied.

De afdeling

De afdeling Alex Marketing bestaat uit 6 specialisten bestaande uit (online) marketeers, communicatiespecialisten, content managers, een copywriter en een designer. Met dit team wordt dagelijks hard gewerkt om de commerciële doelstellingen op het gebied van acquisitie, activatie en retentie te behalen. We zoeken een Marketeer Alex Zelf Beleggen die met zijn of haar aanvullende kennis ons team letterlijk wil komen versterken! 

Solliciteren