ITvacature aanmaken/beheren mijn ITvacature

Medewerker Customer Care

Over de vacature

Functieomschrijving

Tot de werkzaamheden behoren: telefonisch beantwoorden van inkomende (support) calls; per e-mail (ticketsysteem) beantwoorden van inkomende e-mail; niet direct oplosbare problemen inventariseren en uitzetten bij collega's; verrichten van administratieve handelingen naar aanleiding van de inkomende calls.

Functie-eisen

Wij zoeken een kandidaat: met een afgeronde MBO-niveau 4 opleiding, bijvoorbeeld ICT-beheerdersopleiding; met een klantgerichte instelling en goede communicatieve vaardigheden; die affiniteit heeft met internet gerelateerde producten; die resultaatgericht werkt en een teamspeler is.

Bedrijfsprofiel

Voor één van onze opdrachtgevers in Dronten zijn wij opzoek naar een customer care medewerker.

Aanbod

Wij bieden: fulltime functie voor 40 uur per week; een marktconform salaris; een informele werksfeer, een no-nonsense bedrijfscultuur en ontwikkelingsmogelijkheden. De medewerkers van de afdeling Customer Care worden ingeroosterd, waarbij de werkdag van 8 uur wordt ingeroosterd van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.30 uur. Bij inzet op deze functie dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te kunnen overhandigen.