ITvacature aanmaken/beheren mijn ITvacature

ONLINE MARKETING MANAGER

Over de vacature

Functieomschrijving

Als Online Marketing Manager ben jij verantwoordelijk voor de online marketingstrategie van de klanten. Samen met het Online Marketingteam vertaal je dit naar de praktijk. Je geeft sturing aan het team, waarbij de focus ligt op productinnovatie, inhoudelijke en persoonlijke groei. Je bent continue bezig om van toegevoegde waarde te zijn voor de klanten en voor de organisatie.

Je weet als geen ander wat er speelt in de branche en wat de wensen van de klant zijn. Door het inzetten van je kennis en ervaring weet je het marketingteam te stimuleren om de klanten succesvol te adviseren. Om het beste marketingconcept te leveren zijn behalve kwaliteit ook klantvriendelijkheid en proactief meedenken met de klant belangrijk. Maar er is meer voor nodig om nummer 1 te zijn en blijven in de branche, innovatie is daarom niet weg te denken. Je neemt het voortouw als het gaat om de nieuwste ontwikkelingen in de branche en om (online) marketingconcepten. Je zorgt ervoor dat het team eveneens actief met creatieve ideeën komt. Om de juiste keuzes te maken en kansen te benutten is het uiteraard belangrijk om de resultaten te meten. Hiervoor zijn nodig scherpe analyses, statistische modellen, marketingtools en marketing automation (Business Intelligence).

Extra uitdagingen

Als Online Marketing Manager heb je nog een aantal extra uitdagingen. Binnen het team zijn een aantal consultants werkzaam die samen met de klant een strategische planning maken. Dit wordt Site CTRL genoemd, waarbij de website wordt gezien als hoofdvestiging en vervullen de consultants de rol van (Assistent) Vestigingsmanager door op hoofdlijnen advies te geven. Aan jou de taak om de consultants hierbij te begeleiden en te ondersteunen.

Er ligt daarnaast nog een mooie kans voor jou: namelijk DTC Media op de kaart zetten, dit betekent zorgen dat de naamsbekendheid wordt vergroot. Hoe kan DTC Media nog beter gevonden worden door de klanten en waar liggen kansen qua vindbaarheid in de arbeidsmarkt.

Maar er is meer, DTC Media is MKB-partner van Google Nederland, aan jou en het team de uitdaging om dit strategische partnerschap verder uit te bouwen. Dit betekent events organiseren en het voorbereiden van pitches en de strategie voor onze importeurs en dealerholdings. DTC Media doet dit in samenwerking met Google Nederland die een team beschikbaar heeft gesteld.

De afdeling bestaat uit 10 medewerkers waaronder 2 Consultants, in de rol van Online Marketing Manager rapporteer je rechtstreeks aan de directie. Je neemt deel in het Management Team (MT).

Een goede Online Marketing Manager kan op basis van kennis en vaardigheden en persoonlijkheid ervoor zorgen dat het team naar een hoger level groeit. Ben jij een inspirator voor het team en heb jij passie en drive in je donder?

Functie-eisen

  • Een relevante HBO / Universitaire opleiding, bijvoorbeeld Digitale Communicatie, Communicatie&Multimedia Design of Commerciele Economie);
  • Minimaal 3 jaar werkervaring in vergelijkbare functie;
  • Ervaring op het gebied van Google AdWords trajecten, SEO, SEA en Google Analytics, Business Intelligence;
  • Passie voor online marketing;
  • Parate kennis van de nieuwste ontwikkelingen binnen je vakgebied;
  • Het vermogen om kansen in de markt om te zetten in nieuwe producten;
  • Competenties: ambitieus, creatief, proactief, innovatief, leergierig en vindingrijk, flexibel, analytisch, positief kritisch, analytisch, communicatief vaardig, coachende leiderschapsstijl.

Bedrijfsprofiel

DTC Media is een reclame / online marketing / internet bureau gevestigd in Doetinchem en IJsselstein dat zich voor 100% heeft gespecialiseerd in de automotive branche. Ze verzorgt online advertising campagnes, web analytics, SEO-trajecten, e-mail marketing, social advertising, concept ontwikkeling, landingspages, volledige dealersites en webapplicaties. Daarnaast exploiteert DTC Media meerdere commerciële concepten, zoals o.a. de online taxatie module, privé lease module, voorraadmodule en een carconfigurator. Vanuit de vestiging in IJsselstein verzorgt het bedrijf alle vormen van printmedia en in-store marketing voor de klanten. In Doetinchem is de online afdeling gevestigd. Sinds 2013 mogen zij de Premium MKB-partner van Google noemen.