ITvacature aanmaken/beheren mijn ITvacature

Senior C++ Ontwikkelaar bij JF Hillebrand IT

Over de vacature

Functieomschrijving

Als Senior C++ ontwikkelaar ontwikkel je mee aan onze hoofdapplicatie genaamd Flow. Dit is een client-server applicatie geschreven in C++ op Windows, waarmee 90% van de omzet van bijna EUR 1.2 miljard wordt gerealiseerd.

Flow wordt gebruikt ter ondersteuning van onze core-service; freight forwarding. Ruim 2000 collegae in meer dan 50 kantoren wereldwijd maken dagelijks gebruik van deze applicatie. Aangezien Flow onze belangrijkste applicatie is, zijn een aantal gelieerde applicaties gekoppeld aan deze applicatie, te weten:

 • Integratie platform; instructies met vele partijen waarmee wij samenwerken worden electronisch uitgewisseld
 • Portals; onze klanten, partners, producenten en dergelijke hebben online toegang tot de freight forwarding informatie middels web-sites
 • Business Intelligence; waar veel partijen gebruik maken van een systeem is er ook veel behoefte aan allerlei BI oplossingen. Deze worden door ons intern gebouwd; van reports, tot dashboards, tot near-realtime operational data warehouses, en beantwoorden van data-science gerelateerde vraagstukken

Aangezien Flow een client-server model applicatie is, is de backend erg belangrijk. De backend draait op SQL Server, die we in onze 8 data-centers wereldwijd draaien. De SQL Server instanties zijn onderling gekoppeld middels SQL Server merge replicatie. Deze setup garandeert dat alle kantoren een korte latency ondervinden tijdens het werken met Flow, terwijl we ook kunnen garanderen dat alle noodzakelijke informatie beschikbaar is op de juiste plek. 

Gevraagd wordt

 • Afgeronde HBO/WO ICT-opleiding
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk
 • Pragmatische en proactieve mentaliteit, sterk analytisch en kritisch vermogen
 • Team speler, met scrum mindset
 • Goede kennis van en ervaring met:
  • C++
  • Gebruikers interactieve applicaties
  • Schrijven van T-Sql / SQL (DDL en MDL)

• Als senior C++ ontwikkelaar heb je minimaal 3 jaar ervaring met meerdere van de genoemde technieken

Geboden wordt

Wij bieden een internationale omgeving, hecht samenwerkende teams, ruimte voor het ontplooien van technische ideeën, een organisatie die gezonde groei laat zien, en werken met de nieuwste technieken.

Bedrijfsprofiel

Geen werk zonder drank. Pardon? Ja zeker. Als je bij JF Hillebrand aan de slag gaat, draait je werk eigenlijk alleen maar om drank. Als marktleider vervoeren we jaarlijks meer dan 400.000 containers met drank de wereld over, met alle grote en bekende merken. En dat zijn meer dan 2,5 miljard flessen. Bij een dergelijk complex logistiek traject komt een hoop automatisering kijken. Allemaal 'mission critical' applicaties waar onze collega’s en klanten geen moment zonder kunnen.

Onze klanten en partners zitten verspreid over de gehele wereld. Ze variëren van grote retailers tot grote producenten van alcoholhoudende dranken, tot zeer veel verschillende partijen die betrokken zijn bij de logistieke uitdaging van het vervoer van alcoholhoudende dranken wereldwijd. Onze kantoren zijn in veel landen gepositioneerd waardoor we met bijna alle tijdzones te maken hebben. Dit zorgt voor de nodige technische uitdagingen voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten binnen onze websites.

Voor het ontwikkelproces hanteren wij een groot aantal aspecten van Scrum, waardoor wij elke 3 weken een nieuwe versie van een of meerdere websites opleveren naar productie. Daarbij hanteren wij de OTAP-straat inrichting, waardoor elke oplevering naar productie een hoog kwaliteitsniveau behaald. De 3 wekelijkse cadans zorgt voor focus, hechte samenwerking, veel interessante uitdagingen en ruimte om nieuwe technische concepten te toetsen en structureel door te voeren. Uitgangspunten voor onze scrum-teams zijn multidisciplinair en internationaal.

Meer over deze werkgever

Hoe nu verder

Ben jij geïnteresseerd in bovenstaand profiel? JF Hillebrand IT ziet graag jouw sollicitatie tegemoet! Door middel van het klikken op de solliciteerbutton kom je in een overzichtelijk sollicitatiescherm waar je met jouw CV, LinkedIn profiel of onze CV bouwer kan reageren op de vacature van Senior C++ Ontwikkelaar bij JF Hillebrand IT.