ITvacature aanmaken/beheren mijn ITvacature

Senior Java ontwikkelaar bij FD Mediagroep

Over de vacature

Functieomschrijving

Onze ambitie is om ons steeds verder te ontwikkelen naar een uitgever van digitale producten. Om dat mogelijk te maken, zijn we op zoek naar een ervaren Java Ontwikkelaar. In deze rol ben je de ontwikkelaar die in teamverband  met  andere ontwikkelaars en externe partijen zorgt dat we op continue basis kunnen werken aan nieuwe producten en aan verbeteringen van bestaande producten. Je communiceert helder  met de business enje hebt een visie op het definiëren en inrichten van frameworks en software.

Het team van 14 ontwikkelaars is verantwoordelijk voor de sites en de mobiele applicaties van FDMG. In samenspraak met de andere ontwikkelaars zet je de lijnen uit voor wat betreft het ontwikkelwerk en beoordeel je de impact van vragen die komen uit de organisatie. Voor de business ben je een sparringpartner voor wat betreft het opstellen van planningen en het bepalen van mogelijke oplossingen. Je neemt samen met het team verantwoordelijkheid voor de geleverde kwaliteit en planning van de software.

De Digitale afdeling van FDMG bestaat uit circa 35 ervaren medewerkers: ontwikkelaars, testers, applicatie- en systeembeheer. De afdeling draagt zorg voor alle ICT activiteiten binnen de organisatie, van ontwikkeling tot beheer van de infrastructuur.

Gevraagd wordt

Wat breng je mee?

 • WO/HBO denk- en werkniveau;
 • Werkervaring 5 jaar;
 • Uitstekende Java programmeer skills;
 • Technisch inzicht, innovativiteit en pro-activiteit;
 • Goede communicatieve vaardigheden, uiteraard op technisch gebied, maar ook op functioneel gebied;
 • Ervaring met Agile/Scrum;
 • Ervaring met front-end aspecten als HTML, JavaScript, JQuery, Ajax en CSS;
 • Ervaring met SQL;
 • Ervaring met GIT/Maven/Jenkins is een pre;
 • Ervaring in het werken met SpringSource framework of andere Java frameworks is een grote pre;
 • Ervaring met applicatieservers zoals JBoss en Tomcat;
 • Ervaring met Content Management Systems en Webservices.

Bedrijfsprofiel

De FD Mediagroep (FDMG) is met de nieuwsmerken Het Financieele Dagblad, Company.info, BNR Nieuwsradio, Fondsnieuws, Energeia, ESB en Pensioen Pro de meest vooraanstaande nieuws- en informatiedienstverlener voor ondernemend Nederland.

FDMG heeft een unieke combinatie in huis van print, radio, online, evenementen en bedrijfsinformatie. Hiermee wordt ondernemend Nederland 24 uur per dag, 7 dagen per week van het bedrijfseconomisch nieuws, achtergronden en analyses voorzien. De organisatie kenmerkt zich door een informele, professionele maar ook pragmatische sfeer. De betrokkenheid van medewerkers is groot en er is (veel) ruimte voor initiatief en ontwikkeling. FDMG is een bedrijf in ontwikkeling, dus één ding is zeker: jouw ontwikkeling stopt ook niet!

FDMG is gevestigd boven restaurant Dauphine op enkele minuten lopen van station Amsterdam Amstel.

Meer over deze werkgever

Hoe nu verder

Ben jij geïnteresseerd in bovenstaand profiel? FD Mediagroep ziet graag jouw sollicitatie tegemoet! Door middel van het klikken op de solliciteerbutton kom je in een overzichtelijk sollicitatiescherm waar je met jouw CV, LinkedIn profiel of onze CV bouwer kan reageren op de vacature van Senior Java ontwikkelaar bij FD Mediagroep.