ITvacature aanmaken/beheren mijn ITvacature

Senior Testconsultant bij CloseSure Zuid

Over de vacature

Functieomschrijving

Als testconsultant participeer je in een breed scala aan testtrajecten. Jij maakt vaak deel uit van een projectteam of werkt zelfstandig. Als testconsultant combineer je een gedegen vakkennis met een (pro-) actieve en klantgerichte instelling.

Je levert een essentiële bijdrage aan de oplevering van een systeem dat moet voldoen aan de gestelde eisen. Jij beoordeelt de functionele documentatie van het product, waarna jij, in samenwerking met business- en ICT-afdelingen van de klant, de testspecificaties opzet op basis van de teststrategie en testplannen. Jij verzorgt de testuitvoering of begeleidt deze en ondersteunt de eindgebruikers bij testuitvoering. Een belangrijke taak ligt in het analyseren van de bevindingen en het gericht en accuraat administreren en rapporteren hiervan. Als de klant geen ervaring heeft met bevindingenbeheer, dan zet je dat samen met hen op. Er wordt van jou verwacht dat jij adequaat afstemt met de belanghebbenden en dat jij een bijdrage levert aan voortgangsrapportages. Jij bent in staat, indien aanwezig, de testcoördinator/manager (tijdelijk) te vervangen. Afhankelijk van jouw ervaring en capaciteiten behoort ook coaching en begeleiding van minder ervaren collega’s tot jouw takenpakket.

Werkomgeving

Je werkt voor klanten in onze regio, bij een klant of op één van onze CloseSure-projecten op kantoor. Een andere mogelijkheid is het werken in een closeshoring constructie. Dan is jouw werkplek vier dagen per week op een van onze kantoren en een dag per week op de klantlocatie. Dat betekent veel afwisseling en ervaring opdoen, maar niet iedere dag urenlang in de auto zitten.

Gevraagd wordt

  • HBO- of WO-opleiding Informatica of hieraan gerelateerde HBO/WO-studierichting met een grote ICT-component
  • ervaring als tester, testanalist of testautomatiseerder
  • in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken
  • kennis van functioneel testen en gestructureerde testtechnieken (TMAP Next of ISTQB)
  • kennis van ontwikkelmethoden (zoals bijvoorbeeld SDM, DSDM, RAD, Scrum, DevOps)
  • kennis van SQL, XML, XSD en testtools als SOAP-UI, Selenium, Fitnesse en Parasoft
  • ISTQB Foundation en Prince2 Foundation gecertificeerd is een pré
  • Professional Scrum Master of de bereidheid om bij ons Professional Scrum Master te worden
  • ervaring met Risk & Requirements Based testen
  • uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden

Bedrijfsprofiel

CloseSure is een innovatief ICT bedrijf. Wij werken voor bedrijven in Nederland en indien mogelijk vanaf een van de CloseSure kantoren. Op deze manier kunnen we onze specialistische kennis breed aanbieden en toch de reistijden beperken. Hierdoor lever je een grote bijdrage aan verbetering van het milieu en heb je ook de mogelijkheid om de gewonnen reistijd te besteden aan eigen ontwikkeling, sport of gezin. Onze kernwaarden zijn People, Planet, Profit, Passion, Pleasure en Pride. Natuurlijk weerspiegelen onze uitstekende arbeidsvoorwaarden en bijeenkomsten ook deze principes.

Meer over deze werkgever

Hoe nu verder

Ben jij geïnteresseerd in bovenstaand profiel? CloseSure ziet graag jouw sollicitatie tegemoet! Door middel van het klikken op de solliciteerbutton kom je in een overzichtelijk sollicitatiescherm waar je met jouw CV, LinkedIn profiel of onze CV bouwer kan reageren op de vacature van Senior Testconsultant bij CloseSure Zuid.