ITvacature aanmaken/beheren mijn ITvacature

Senior devOps Engineer bij Avisi

Over de vacature

Functieomschrijving

Niemand weet wat dé beschrijving van devOps zou moeten zijn. Daarom kiezen we in de beschrijving van deze vacature voor een andere insteek. We noemen 3 punten die voor Avisi erg belangrijk zijn en waar jij een rol in kunt spelen:

1) Infrastructure as code

De basis van onze ontwikkel- en productieomgeving is een infrastructuur die staat als een huis. Als ontwikkelaars werken met git en pull requests, dan kan het werk aan de infrastructuur natuurlijk niet achter blijven. Bovendien waren we sowieso al veel te lui voor al teveel handwerk. Daarom laten we graag puppet en ansible al het saaie werk doen en zetten we cloudformation in om in no-time AWS platformen uit de grond te stampen. Daarin pakken we natuurlijk ook meteen de monitoring, logging, alerting en onze dashboards mee. Onze ontwikkelstraat is van hoog niveau: eigen infra met virtualisatie en de beste tooling.

2) Continous integration

Alle projecten bij Avisi sturen op kwaliteit. Daar hoort een strak proces bij waar continuous integration een belangrijke rol in speelt. We gebruiken natuurlijk Confluence, JIRA, BitBucket, etc, maar het episch centrum is Jenkins of Bamboo. Hiervandaan wordt gebouwd en getest. Unit testen, ui testen, integratietesten, you name it. Alles wat erbij komt kijken om een slim bouwproces in te richten is jouw domein. Git, build tools (Maven, Grunt, Gradle, Boot, Leiningen), bash scripts, Nexus. Help de teams ermee, of bouw het zelf.

3) Continous deployment

Hoe krijg je het resultaat van al die ontwikkelinspanning nu in productie? Dat automatiseren we natuurlijk ook! Als devOps laat je niets aan het toeval over. De beste combinatie van deployment scripting wordt ingezet om zero down-time deployments te realiseren. Of dat nu rundeck is, gewoon een bash script, CloudDeploy van AWS... jij weet ervan. En het maakt niet uit of het een single-server deployment betreft of een full-fledged setup met 100+ servers met daarin web-, database-, caching-, search-, storagenodes. We automatiseren altijd alles, zodat we overal op zijn voorbereid.

Als technisch beheerder ben je echt een spin in het web. Je bent betrokken bij zo'n beetje alle projecten met betrekking tot omgevingen en tooling. De tijd dat software over de muur werd gegooid (richting jou!), is geweest. Dat betekent dat je in een vroeg stadium en daarna voortdurend bij de ontwikkeling betrokken wordt en een actieve rol speelt in het beheer en de stabiliteit van productiesystemen. Die verantwoordelijkheid deel je met het ontwikkelteam.

Wil je weten hoe het in de praktijk is om als devOps'er bij ons aan de slag te zijn? Lees dan het interview met onze tool expert Tomas.

Gevraagd wordt

Ben jij bedreven in één of meer van bovenstaande disciplines en ben je niet bang om jezelf weg te automatiseren omdat er altijd nog iets anders, nieuwer of beters te automatiseren of ontdekken valt? Stuur ons dan een mail en laat ons weten waarom je bij ons past. Uiteraard zijn wij ook erg geïnteresseerd in eventuele Github projecten of ander gefreubel wat je in je vrije tijd doet. 

Toch gek op lijstjes?
•Ervaring met diverse os'en en virtualisatie: OsX, Linux (oa: Arch, Ubuntu, Debian, CentOS), Xen Server, Vagrant, Docker.
•Kennis van Puppet of vergelijkbare beheersoftware
•Sterke communicatieve vaardigheden
•Programmeer- en scriptingervaring. Bij voorkeur ben je ook gewoon goed in Java, Python of Haskell.
•Een grote mate van zelfsturing
•Algemene kennis van IT Infrastructuren zoals web- en application-servers (apache, nginx, Tomcat, Wildfly), databases (mysql, postgresql, Oracle), networken (NAS / SAN), Firewalls, Proxy-servers, etc)
•HBO/WO werk- en denkniveau
•Passie voor techniek en software
•Kennis van hardware en netwerken

Bedrijfsprofiel

Avisi is gestart in het jaar 2000, met als belangrijkste doel het leveren van kwalitatief hoogstaande software in nauwe samenwerking met de klant. Wij zijn een bijzonder bedrijf, bij ons ligt de lat bewust erg hoog. We hoeven niet per se een groot bedrijf te zijn, maar wel het beste. Dat begint met mensen, getalenteerde medewerkers met passie voor het vak. En een optimale werkomgeving met de beste tooling en processen.

We vormen kleine zelfstandige teams van software-engineers die zich volledig kunnen richten op de kwaliteit van hun werk, een tevreden klant en uiteindelijk 100% beschikbaarheid. We investeren ook in opleidingen en meten en rapporteren over zo'n beetje alles, met als doel voortdurend beter te worden.

Ons kantoor is gevestigd in Arnhem, vlakbij de A12. De focus van Avisi ligt op de omgeving Arnhem. Hierdoor hoef je als medewerker niet het hele land door. Avisi vindt de balans tussen werk en privé dan ook erg belangrijk.

Meer over deze werkgever

Hoe nu verder

Ben jij geïnteresseerd in bovenstaand profiel? Avisi ziet graag jouw sollicitatie tegemoet! Door middel van het klikken op de solliciteerbutton kom je in een overzichtelijk sollicitatiescherm waar je met jouw CV, LinkedIn profiel of onze CV bouwer kan reageren op de vacature van Senior devOps Engineer bij Avisi .