ITvacature aanmaken/beheren mijn ITvacature

Servicedesk Analist

Over de vacature

Functieomschrijving

Als medewerker op de Enterprise Servicedesk ben je verantwoordelijk voor het beantwoorden en behandelen van vragen van medewerkers van grote zakelijke klanten. Je helpt hen bij het gebruik van de ICT omgeving en bent daarbij mede verantwoordelijk voor de continuïteit en beschikbaarheid van netwerk-, server-, desktop- en laptopproducten van onze klanten.
Je weet door je goede communicatieve vaardigheden de klant juist te woord te staan en de werkelijke vraag te achterhalen. Je denkt mee in oplossingen en streeft ernaar om alles in één keer op te lossen. Soms zal je intern moeten schakelen om tot de juiste oplossing te komen. Door jouw communicatievaardigheden, jouw technisch inzicht en goede kennis weet jij de klant als geen ander tevreden te stellen.

Herken jij jezelf in dit profiel? Laat het ons weten!

Functie-eisen

Om in aanmerking te komen voor deze functie is het belangrijk dat je beschikt over:
- HBO / WO werk- en denkniveau;
- Affiniteit met ICT;
- Aantoonbare ICT ervaring is een pré;
- Goede kennis van Windows 7 en MS Office;
- ITIL gecertificeerd is een pré;
- Goede beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Als Servicedesk Analyst op de Enterprise Servicedesk van KPN, kom je te werken op het kantoor van KPN in Diemen en soms in Houten. Je komt in dienst bij Timing en daarmee profiteer je ook van de voordelen van het werken bij Timing. Zo krijg je korting op je zorgverzekering, onbeperkt toegang tot 85 online trainingen, een actiecode voor korting op verschillende leuke uitjes en heb je met de Timing app altijd inzicht in jouw loonstrook en vakantiedagen. Door het gebruik van app spaar je zelfs extra bonus tijd, die je als salaris krijgt uitbetaald!

Daarnaast ontvang je:
- Een bruto uurloon van € 11,90 (exclusief toeslagen)
- Goede reiskostenvergoeding
- Een leuk team met gezellige collega’s en een informele sfeer
- Een fulltime baan van 40 uur per week
- Uitgebreide ontwikkelmogelijkheden en een persoonlijk opleidingsbudget
- De mogelijkheid om KPN als werkgever op jouw CV toe te voegen

Bedrijfsprofiel

KPN biedt hoogwaardige telefonie-, internet- en televisiediensten en producten aan en is allround ICT-dienstverlener. In Nederland nemen consumenten bij KPN vaste en mobiele telefonie, internet en tv af. Zakelijke klanten maken gebruik van het gehele scala aan innovatieve en betrouwbare diensten van KPN. Dit varieert van telefonie, internet en dataverkeer en -beheer tot en met het beheer van ict-diensten. In Duitsland, België en elders in West-Europa bestaan de diensten voornamelijk uit mobiele telefonie.