ITvacature aanmaken/beheren mijn ITvacature

Software Engineer bij Energy Essentials

Over de vacature

Functieomschrijving

Je gaat met ons meebouwen aan het nieuwe energie transactie platform van de toekomst. Hiermee kunnen markpartijen in de energiemarkt (leveranciers, handelspartijen, brokers, meetbedrijven, spot- en termijnmarkten zoals APX / ICE ENDEX) berichten uitwisselen, opslaan en verwerken waarbij security en beschikbaarheid van essentieel belang zijn.

Jouw rol binnen het team is het ontwikkelen van een ‘state of the art’ User Experience. Je draagt verantwoordelijkheid voor de ontwerpen, de bouw en de ontwikkeling van een UX visie en bent hiervoor het eerste aanspreekpunt binnen de organisatie. De user interface is volledig web gebaseerd waarbij de applicatie steeds met de nieuwste ontwikkelingen kan meegroeien. We maken gebruik van de nieuwste technieken die ons helpen om steeds een ‘best in class’ interface in te richten voor onze gebruikers. Naast de front-end ontwikkeling ben je ook in staat om zelfstandig de back-end aan te spreken en hier analyses op uit te voeren, data te queryen en (kleinere) wijzigingen aan de back-end door te voeren.

Werken bij Energy Essentials moet fun zijn en we kennen dan ook geen strakke functieprofielen. De uit te voeren werkzaamheden zijn dan ook primair georganiseerd rondom de rollen die we innemen in de diverse in- en externe projecten. We trachten zo steeds het beste in mensen naar boven te halen, kunnen continu blijven leren en kan er kruisbestuiving plaatsvinden tussen eerder opgedane ervaringen en nieuwe inzichten.

Gevraagd wordt

• Passie voor front-end development;
• Zelfstarter maar ook in teamverband kunnen werken in een agile/scrum omgeving;
• Kritisch op eigen prestaties, vermogen om te leren;
• Niet alleen software willen ontwikkelen maar ook in staat zijn om bedrijfsprocessen te interpreteren en ontwerpen op te stellen;
• Aantoonbare ervaring in front-end software ontwikkeling en goed bekend met de laatste ontwikkelingen op dit gebied;
• Je spreekt vloeiend het ‘dialect’ van alle moderne populaire browsers;
• HBO/WO niveau;
• Minimaal vijf jaar werkervaring & rijbewijs (B);
• Minimaal vijf jaar ervaring met C# .NET ontwikkeling, LESS, modulaire interfaces, data-dashboards en task-based interfaces;
• Huidige gebruikte technieken: JQuery, AngularJS, REST, SOAP, LESS, CSS, HTML5

Geboden wordt

• Fulltime functie (40 uur) met eventuele parttime mogelijkheden;
• Open en informele cultuur met innovatieve projecten die voorop lopen in de energiemarkt;
• Veel ruimte om zelfstandig te werken en je creativiteit in te brengen;
• Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, inclusief collectief pensioen-, reiskosten- en bonusregeling.

Bedrijfsprofiel

Energy Essentials is een snel groeiend bedrijf en steeds op zoek naar de beste mensen met passie en talent voor software ontwikkeling en slimme bedrijfsprocessen in de energiemarkt.

Waarom Energy Essentials? - De energiemarkt gaat de komende jaren stormachtige ontwikkelingen doormaken. Er wordt volop geïnvesteerd in (lokale) duurzame opwekking, slimme meters en smart grids terwijl de bedrijfsmodellen van traditionele spelers steeds meer onder druk komen te staan door onder meer goedkope import vanuit het buitenland ( Energiewende in Duitsland) en de uitdaging om klanten die eenvoudig kunnen overstappen vast te blijven houden. Dit vraagt in de toekomst om nog slimmere oplossingen die vraag en aanbod beter op elkaar kunnen afstemmen en nieuwe complexe marktprocessen optimaal faciliteren. Energy Essentials biedt met een team van specialisten deze oplossingen en ziet enorme kansen om in deze complexe markt verder te groeien.

Meer over deze werkgever

Hoe nu verder

Ben jij geïnteresseerd in bovenstaand profiel? Energy Essentials ziet graag jouw sollicitatie tegemoet! Door middel van het klikken op de solliciteerbutton kom je in een overzichtelijk sollicitatiescherm waar je met jouw CV, LinkedIn profiel of onze CV bouwer kan reageren op de vacature van Software Engineer bij Energy Essentials.