ITvacature aanmaken/beheren mijn ITvacature

Software Test Engineer / Coördinator bij Strukton Systems

Over de vacature

Functieomschrijving

Als software test engineer/coördinator bij Eurailscout ben je verantwoordelijk voor het testproces binnen verschillende complexe omgevingen en het bewaken van de kwaliteit ervan. Enerzijds test je de systeemsoftware op onze meettreinen en de automatisering van logistiek en dataverwerking op ons kantoor. Anderzijds ben jij de coördinator die het testvak over de bühne brengt. Je bent onze eerste collega die werkzaam is in het testvak. Jij neemt je vakgebied serieus en kan dit ook overbrengen op collega’s. Je stemt ook af met verschillende externe partijen en bent in staat om tegelijkertijd meerdere trajecten te coördineren en de voortgang ervan te bewaken. Mogelijke knelpunten en risico’s maak je inzichtelijk en lost deze proactief op. Daarbij ben je prima in staat om van alle partijen de verwachtingen te managen.
Met je ervaring met het inrichten van testorganisaties en -omgevingen lever je input voor de teststrategie. Maar je steekt ook gewoon je handen uit je mouwen en weet de teststrategie te vertalen naar concrete testactiviteiten, waaronder;

• Review en analyse van de requirements
• Opstellen van testplannen
• Opstellen van test designs en test cases
• Voorbereiden van de testomgeving
• Uitvoeren van tests, opsporen van fouten in het systeem
• Maken van testrapporten

Naast het testen van applicaties denk je na over slimme regressietesten voor al bestaande applicaties. Je kijkt naar mogelijkheden voor automatische testen en implementeert deze vervolgens. Je bent een vraagbaak voor ontwikkelaars die hun code robuuster willen maken. Bij Eurailscout werken we volgens de Agile/Scrum ontwikkelmethode; het is een grote pré als je daar veel ervaring mee hebt.

Gevraagd wordt

Allereerst heb jij passie voor het testvak! Jij weet het belang van dit vakgebied enthousiast op anderen over te brengen. Je staat individueel sterk in je schoenen, maar je bent ook een teamplayer. Je vindt het leuk je met all-round test management bezig te houden en ideeën op dat gebied aan te dragen. Daarnaast beschik je over;

• Een afgeronde technische HBO opleiding
• Minimaal vijf jaar relevante ervaring binnen een technische omgeving
• TMAP en/of ISTQB certificering
• Ruime ervaring met test management tools zoals HP Quality Centre, IBM Rational Quality manager of Testlink
• Ervaring met automatisch testen (bijv. HP QTP of Selenium)
• Pre: SQL/ Java/ .Net /LabVIEW /Jira kennis

Geboden wordt

Het bureau waar jij op Europees niveau gaat opereren is in Amersfoort.  Samen met zes andere collega’s ben je werkzaam op de afdeling software ontwikkeling. Vier daarvan werken bij jou in Amersfoort, de twee andere werken in Berlijn; er is veelal overleg via video.  Ongeveer vier keer per jaar reis je ook fysiek naar ons kantoor in Berlijn om contacten met collega’s te onderhouden.

Met de sfeer van een kleine organisatie en de back-up van een grote organisatie kun je veel leren en heb je kansen om je ambities vorm te geven. Je werkt samen in een team van gepassioneerde collega’s aan projecten. Naast goede primaire arbeidsvoorwaarden hechten we veel waarde aan opleiding en ontwikkeling.
We hebben goede arbeidsvoorwaarden zoals 25 vakantiedagen, 13 ADV dagen (beide op fulltime basis) en een CAO à la Carte. Met kantoren in Duitsland en Frankrijk doe je veel internationale contacten op.

Bedrijfsprofiel

Strukton helpt klanten in de markten railsystemen,civiele infrastructuur en techniek en gebouwen verder door de toepassing van specialistische technieken. Behalve de Nederlandse en Europese markt bedient Strukton met zijn specialismen ook steeds meer de wereldmarkt.

Eurailscout Inspection & Analysis heeft zijn hoofdzetel in Amersfoort, een filiaal in Berlijn en dochterondernemingen in Frankrijk en Duitsland. Vanuit deze vestigingen bedienen wij klanten in heel Europa en werken wij samen met infrastructuurondernemingen en raileigenaren. Wij denken nieuwe oplossingsconcepten uit om de veiligheid te garanderen en om de instandhouding van railinfrastructuren te optimaliseren. De nieuwste meetsystemen, moderne meetvoertuigen en ons kwaliteitsmanagement systeem zijn daarbij de ondersteunende hulpmiddelen voor een team van meer dan honderd gemotiveerde en gekwalificeerde medewerkers. 

Meer over deze werkgever

Hoe nu verder

Ben jij geïnteresseerd in bovenstaand profiel? Strukton Systems ziet graag jouw sollicitatie tegemoet! Door middel van het klikken op de solliciteerbutton kom je in een overzichtelijk sollicitatiescherm waar je met jouw CV, LinkedIn profiel of onze CV bouwer kan reageren op de vacature van Software Test Engineer / Coördinator bij Strukton Systems.