ITvacature aanmaken/beheren mijn ITvacature

Stage IT, per direct beschikbaar!

Over de vacature

Functieomschrijving

 

Wil jij een bijdrage leveren aan het opzetten van een Configuratie Management Database (CMDB) en een Licentie Management Systeem? Heb je daarnaast affiniteit met automatisering, ERP-processen en workflows? Ben je zowel in techniek als in bedrijfsprocessen geïnteresseerd? Ben jij de stagiair die ons bedrijf naar een nog hoger plan tilt? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Wat ga je doen tijdens je stage?
Tijdens de stage zal je je door middel van een inventarisatie bezighouden met het opzetten van een geautomatiseerde en gebruiksvriendelijke Configuratie Management Database en Licentie Management Systeem. Deze CMBD moet de afdeling IT een goed beeld geven waar Configuratie Items zijn en welke status zij hebben. Daarnaast wordt het CMDB gebruikt voor het genereren van diverse interne rapportages. Het schrijven van een gebruikershandleiding en technische handleiding behoort ook tot de opdracht, evenals het schrijven van procedures voor het onderhoud aan de CMDB, inclusief een mogelijke koppeling tussen Exact en de CMDB. Daarnaast behoort het geven / schrijven van adviezen voor de aanpassing van financiële en HR gerelateerde werkstromen in combinatie met de IT werkstromen binnen Exact tot de stagewerkzaamheden.

Voor ons ERP-systeem Exact is het bovendien noodzakelijk dat er een nieuwe handleiding wordt geschreven voor het Synergie gedeelte, dat dient als opleidings- en naslagwerk voor Application Management en de Service Desk. Verder zal je tijdens de stage de collega’s van IT assisteren bij het uitvoeren van het netwerkbeheer op het gebied van (Wireless-) Netwerk, Data Migratie en Laptop/Desktop beheer.

Functie-eisen

Wij zoeken student uit het 3e jaar van een IT-gerichte hbo opleiding die:

  • 4 á 5 dagen per week beschikbaar voor een periode van minimaal 5 à 6 maanden, 10 maanden is zeker bespreekbaar;
  • interesse heeft in ITIL / ASL / BiSL of andere procesmatige benaderingen;
  • technisch inzicht heeft en kennis heeft van Windows 7, 10 en 2012 R2;
  • enthousiast, ondernemend, zelfstandig en een teamplayer is;
  • beschikt over analytisch vermogen en een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

 

Wat bieden wij?


Wij bieden een leerzame en interessante stage die bijdraagt aan jouw professionele ontwikkeling. Je krijgt voldoende ruimte om zelf initiatieven te nemen, goede begeleiding en een stagevergoeding.

Bedrijfsprofiel

edilon)(sedra is een internationaal leverancier van specialistische spoorsystemen voor treinen, trams, metro’s en kraanbanen. We leggen onze spoorsystemen aan in tunnels en stations of op bruggen, viaducten en overwegen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan spoorsystemen voor industrieterreinen, containerterminals of depots. En dat al meer dan 40 jaar! Wist je dat edilon)(sedra het grootste deel van de Nederlandse overwegen waar je dagelijks overheen rijdt geproduceerd en geïnstalleerd heeft? 

Afdeling IT
De afdeling IT bij edilon)(sedra bestaat uit een IT Manager, een Systems Administrator en een Desktop Support Medewerker. 

 

 

 

Acquisitie n.a.v. bovenstaande advertentie wordt niet op prijs gesteld.