ITvacature aanmaken/beheren mijn ITvacature

Startende software engineer

Over de vacature

Functieomschrijving

Wil jij, nu na het afronden van je studie, op uitdagend analytisch niveau bezig zijn? En anderzijds werken naar een toepassingsgerichte oplossing? Vind je het leuk om te werken in een vakgebied dat continue in beweging is en waar je continue nieuwe dingen in tegenkomt en kan uitproberen? Als je daar nog weinig kennis van hebt, maar het wel aantoonbaar leuk vindt, lees dan verder voor de mogelijkheden!

Wat ga je doen?

  • Als je bij Sogyo start, neem je deel aan het IT Professional Program. Dit programma is erop gericht om, door middel van trainingen op zowel technisch als persoonlijk vlak, te investeren in jouw talenten en je op weg te helpen naar vakmanschap op het gebied van software engineering. We leren je de fijne kneepjes van het vak, die je vervolgens uiteraard ook gaat uitoefenen in de praktijk.
  • Als je bij ons begint, start je met een uitdagend (opleidings)traject met officiële certificering in Java/J2EE, C#/.NET en OO. Naast de certificeringen vinden we het belangrijk dat je de techniek op conceptueel niveau kan overzien en interpreteren. Daarom komen er onderwerpen aan bod als TestDrivenDevelopment, Refactoring, Patterns, EnterprisePatterns, ContinuousDelivery en onderwerpen rondom coding style.
  • Je wordt door ervaren professionals begeleid, leert van de beste practices binnen de organisatie en krijgt vanzelfsprekend de tijd om de complexiteit van de systemen waar je mee te maken krijgt te doorgronden. Eigen initiatief is hierin meer dan welkom! Tevens heb je de mogelijkheid om onbeperkt deel te nemen aan Sogyo studiegroepen en Sogyo Seminars.
  • Na dit opleidingstraject ga je aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Als een volwaardig teamlid zullen jij en je collega's je gaan bezighouden met het bouwen en aanpassen van (nieuwe) software. Naast het programmeren, denk je ook mee in het (technisch) ontwerp en word je betrokken bij de technische keuzes die gemaakt moeten worden. Doordat er veelal volgens SCRUM wordt gewerkt, ben je als zelfsturend team ook verantwoordelijk voor de planning en ben je nauw betrokken bij de klant en zijn of haar wensen met betrekking tot de software. Na een jaar heb je de mogelijkheid om in dienst te treden bij de opdrachtgever.
  • Een afwisselende functie met voldoende uitdagingen voor een junior software engineer dus!

Functie-eisen

Naar wie zijn wij op zoek?

Sogyo zoekt starters met tenminste een afgeronde bachelor-opleiding in één van de betarichtingen en het daarmee gepaard gaande analytisch inzicht. Onze collega's vallen op door een leergierige instelling, toewijding en hun passie voor nieuwe IT-ontwikkelingen. Je leest je in over een vakgebied dat nooit stilstaat en probeert dingen uit. Bij ons passen indhoudelijk gedreven, nieuwsgierige mensen die net als wij, vakmanschap belangrijk vinden en kiezen voor de beste aanpak waarbij de theorie ten grondslag ligt aan een pragmatische insteek.

Bedrijfsprofiel

Meer over ons

Sogyo, opgericht in 1995, is een informele, energieke, inhudelijke gedreven IT-dienstverlener! We richten ons op de software engineering voor onze klanten, waarbij Sogyo zowel een uitvoerende als adviserende rol speelt. Verder biedt Sogyo opleidingen (in de SogyoAcademy) voor klanten en medewerkers, waarbij voorop staat staat dat wij graag investeren in medewerkers die zich verder willen ontwikkelen binnen het vakgebied. In onze aanpak vinden wij vakmanschap belangrijker dan feitenkennis en gevolen wij niet in de beste methode, taal of tool, maar in de best passende oplossing.


Wij hebben passie voor ons vak en werken hard maar vinden ontspanning ook belangrijk. We ondernemen daarom ook graag activiteiten zoals zaalvoetballen, spellenavonden en beachvolleycompetities. Onze thuisbasis is boerderij 'Oost-Indiën' op het landgoed Sandwijck in De Bilt.

Interesse?