ITvacature aanmaken/beheren mijn ITvacature

Teamleider ict / data solutions

Over de vacature

Vacature omschrijving

Als teamleider ict / data solutions werk je in een academische omgeving waar je bijdraagt aan wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en zorg. Hoe je dat doet? Jij geeft leiding aan zo’n twintig medewerkers van het team Data Solutions en Research IT. Dit team ontwikkelt en beheert het Enterprise Data Warehouse (EDW) en research dataplatform van het UMC Utrecht. Je stelt inspirerende doelen op en ondersteunt onderzoekers bij het gebruik van data en de bijbehorende tools. Het is een uitdagende functie met veel kansen. Uitdagend, want je begeleidt medewerkers in verandertrajecten. We zitten in de transitiefase van agile-werken en het opzetten van zelfsturende teams. Met jouw inhoudelijke visie op strategie en coachende manier van leidinggeven kun jij echt van betekenis zijn voor je team. Jij creëert een cultuur van vertrouwen. De kansen liggen in het zelf vormgeven van de functie en het meedenken over de toekomstvisie. Als teammanager geef je kaders aan en stuur je over de assen van proces, inhoud, financiën en personeel. Vandaar dat je ook deel uitmaakt van de lijnorganisatie van de afdeling. Vanuit deze positie denk en werk je mee aan de vormgeving en operationalisering van beleid. Je werkt nauw samen met jouw vijf collega-teamleiders, de product owners en de scrummaster. Werkdagen zijn van maandag t/m vrijdag waarbij je in overleg af en toe thuis kunt werken.

 

Afdeling

De directie Informatie Technologie bestaat naast ondersteunende teams uit twee afdelingen: Infra Solutions en Business Solutions. De afdeling Business Solutions realiseert ict-vernieuwingen in applicaties voor zorg, onderzoek, bedrijfsvoering en interactieve media. Deze afdeling is weer onderverdeeld in zes teams, waaronder jouw team ‘Data Solutions en Research IT’. Hier werken zo’n twintig gedreven en betrokken medewerkers in de functie van data-engineer, dataspecialist, solutions architect, ontwikkelaar en datascientist. Het zijn harde werkers die zich inzetten voor het optimaal beheren en ontwikkelen van het EDW en research dataplatform. In het datawarehouse zijn verschillende bronnen opgenomen uit zowel het zorg- als het bedrijfsvoeringsdomein (onder meer HiX en SAP). We verrijken het EDW de komende jaren met nieuwe databronnen. Verder werken we mee aan innovatieve samenwerkingsprojecten, zoals eHealth en data analytics. Hier stellen we data uit de zorg op maat beschikbaar voor onderzoek.

 

Profiel

Je hebt minimaal een relevante hbo-opleiding afgerond, zoals informatica of bedrijfskunde. Ook heb je in elk geval vijf jaar ervaring als leidinggevende opgedaan. Alleen zo kun je goed de verbinding leggen tussen medewerkers, op verschillende niveaus schakelen en structuur aanbrengen. Je werkt namelijk samen met veel verschillende collega’s, zoals zorgverleners, onderzoekers en managers van het UMC Utrecht, maar ook met partners als het Centraal Militair Hospitaal en Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Omdat je als teamleider soms hard nodig bent buiten de reguliere werktijden, ben je bereid een paar keer per jaar een bereikbaarheidsdienst te draaien. Dit houdt in dat je oproepbaar bent voor noodsituaties, bijvoorbeeld als het ziekenhuisinformatiesysteem HiX niet meer werkt.

Het salaris voor deze 80-100% functie bedraagt maximaal € 5.785,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (werkweek van 36 uur). Het betreft een vaste aanstelling met een proeftijd van een jaar.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Universitair Medische Centra (UMC). Wij bieden onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden. Bekijk onze arbeidsvoorwaarden en diverse extra's (www.werkenbijumcutrecht.nl/Paginas/Arbeidsvoorwaarden.aspx).

 

Bijzonderheden

“Wat ik mooi vind aan het werken bij het UMC Utrecht is dat je echt iets toevoegt aan de maatschappij. Indirect werk je mee aan de zorg voor de patiënt, maar ook aan onderzoek en onderwijs”, vertelt teamleider Saskia Dijkstra. Word jij haar nieuwe collega? Solliciteer dan via de blauwe button op deze pagina. Of kom eerst langs voor een kop koffie (zie ‘meer informatie’ voor contactgegevens).

 

Meer informatie

Voor meer inhoudelijke informatie over deze vacature, neem contact op met de contactpersoon, mevrouw drs. Ellen Konstapel, manager ICT Business Solutions, telefoonnummer: (0)88 75 609 11, e‑mail: – Klik op de solliciteer-button om te solliciteren –.

 

Interesse?

Reageer via de 'Solliciteer' button.

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Bekijk vacature of solliciteer