ITvacature aanmaken/beheren mijn ITvacature

Trainee informatiemanagement / communicatiemanagement / procesmanagement

Over de vacature

Functieomschrijving

Breinstein zoekt voor diverse opdrachtgevers in heel Nederland vlotte, ambitieuze, sociale en communicatief vaardige mensen die de ambitie hebben om zich te onderscheiden binnen de overheid. Belangrijker dan welke opleiding je gedaan hebt, vinden we je competenties. Herken jij jezelf hierin? Dan willen we jou ook graag leren kennen! 

Er zijn altijd meerdere vacatures voor het Traineeship. Op dit moment hebben wij een vacature voor dit traject openstaan in de omgeving van Alkmaar.
Maar ook elders in Nederland hebben we vacatures voor Traineeships.

Functie-eisen

Wat doet een Trainee informatiemanagement / communicatiemanagement / procesmanagement?

Door de ontwikkelingen binnen het vakgebied informatiemanagement is er vraag ontstaan om processen en werkwijzen te digitaliseren en informatiemanagement door te ontwikkelen naar de huidige standaarden. Organisaties moeten naar een hoger niveau getild worden waardoor de klant optimaal bediend kan worden. Door deze ontwikkelingen moeten veel mensen op een andere manier gaan werken en denken. Het is dan ook van belang dat je affiniteit hebt met ICT, processen, informatiemanagement en verandermanagement.

 

Tijdens het traineeship informatiemanagement ga je bij een van onze opdrachtgevers aan de slag om deze ontwikkelingen te realiseren. Als Young professional informatiemanagement zet je jouw competenties zo in:

-       Communiceren & presenteren: Begeleiden en coachen van gebruikers d.m.v. van handleidingen schrijven en workshops en cursussen voorbereiden

-       Overtuigen & enthousiasmeren: Draagvlak creëren bij de organisatie en haar medewerkers

-       Empathisch vermogen & doorzettingsvermogen: Veranderingen doorvoeren binnen organisaties, zoals Het Nieuwe Werken (HNW), digitaal werken en zaakgericht werken

-       Interviewen & analytisch vermogen: Beschrijven en analyseren van bedrijfsprocessen

Tijdens het traineeship ga jij je bezig houden met: procesmanagement, verandermanagement, informatiemanagement en communicatiemanagement.

Bedrijfsprofiel

Iets voor jou?

Om deel te kunnen nemen aan dit traineeship is het van belang dat je een relevante hbo- of wo-opleiding hebt afgerond. Ook vinden wij het belangrijk dat je (d.m.v. een stage) al ervaring hebt opgedaan bij de overheid of het vakgebied. Uiteindelijk is je persoonlijkheid doorslaggevend! Word jij enthousiast van verandertrajecten en digitalisering? Beschikt jij over een groot gevoel van empathisch vermogen? Kan jij met diverse collega’s communiceren en durf jij kritische vragen te stellen? En ben je 5 dagen per week beschikbaar? Dan zoeken wij jou!

 

Ben je helemaal enthousiast geworden en wil je onze nieuwe collega worden? Solliciteer dan direct!
 

Ohja, benieuwd naar waar een Young Professional van Breinstein zich mee bezig houdt? Op ons YouTube kanaal staan diverse filmpjes van onze Young Professionals Informatiemanagement!

Wat bieden wij?

Naast uitdagende opdrachten die passen bij je ervaring en ambities, bieden wij de opleiding proces- en informatiemanagement aan. Tijdens het traineetraject van 2 jaar volg je 1 jaar lang de opleiding die wordt verzorgd door de Academy for Information & Management (AI&M) (opgericht door Prof. dr. ir Rik Maes).

Daarnaast word je ook uitgedaagd door onze fieldmanager om je eigen competenties verder te ontwikkelen.

Het traject duurt ruim 2 jaar. Gedurende deze periode ga je aan het werk bij een van onze opdrachtgevers bij jou in de regio en volg je een opleiding. Je leert dus zowel in de theorie als in de praktijk. Na afloop van het traineeship kun je in dienst blijven bij Breinstein en kun je gebruik maken van vele andere opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden die bijdragen aan je verdere professionele doorontwikkeling. Ook is het mogelijk om bij een van onze opdrachtgevers in dienst treden.