ITvacature aanmaken/beheren mijn ITvacature

Traineeship Java Ontwikkelaar - Klaverblad

Over de vacature

Functieomschrijving

Draai jij je hand niet om voor de herprogrammering van je favoriete online game? Schrijf jij met gemak je eigen website? En wil jij je verder verdiepen in de wondere wereld van de programmering van diverse applicaties? Dan heeft Didacticum speciaal voor jou een Development Traineeship samen  gesteld.

 

In samenwerking met Klaverblad biedt Didacticum jou een exclusief eenjarig programma aan waarin je opgeleid wordt tot een Java Programmeur. Na een intensieve training van twee maanden ga je fulltime aan de slag bij Klaverblad om jouw opgedane expertise in praktijk te brengen.

 

Als Java ontwikkelaar werk je samen met softwareprofessionals in dienst van Klaverblad en externen aan een volledige nieuwe omgeving waarin onze eigen verzekeringsmedewerkers, assurantieadviseurs en klanten nieuwe verzekeringen kunnen sluiten en lopende verzekeringen kunnen beheren. Daarnaast zorg je voor onderhoud op bestaande systemen en voor het overbrengen van informatie vanuit de oude naar de nieuwe omgeving. Ondertussen blijft de winkel gewoon open en worden vanuit oude en nieuwe systemen de gegevens geleverd die nodig zijn voor financiële transacties en alle soorten rapportages.

 

Na het succesvol afronden van het eenjarige programma word je overgenomen door Klaverblad.

 

The Company Class:

De eerste twee maanden van het traineeship start je met een fulltime Inhouse opleiding waarbij je de diverse Microsoft Operating Systems leert kennen met de daarbij horende scripts en programmeertalen. De vakinhoudelijke trainingenzijn toegespitst op de praktijk en gericht op een goede start van jouw carrière. Daarnaast stuurt Didacticum ook sterk aan op de onderlinge interactie van de Company Class om jou ook persoonlijk vlak zo snel mogelijk klaar te stomen voor de opdracht bij Klaverblad.

 

Na twee maanden heb jij je opleiding afgerond en je certificaten behaald. Je wordt dan onderdeel van één van de complexe en dynamische IT Projecten bij Klaverblad. Je gaat werken met de nieuwste methode en Didacticum geeft jou de mogelijkheid om de benodigde certificaten te behalen die voor jouw werkzaamheden relevant zijn. Tevens zal een Senior Consultant vanuit Didacticum je zowel op persoonlijk als professioneel vlak begeleiden.

 

Wat gebeurd er in de praktijk:

De afdeling Softwareontwikkeling werkt ‘agile’, in teams van 6 tot 8 softwareprofessionals waaraan ook businessvertegenwoordigers zijn toegevoegd. Als Java ontwikkelaar maak je deel uit van een team en werk je samen met analisten en testers. Samen met het team en in overleg met een businessvertegenwoordiger bepaal je de prioriteiten en bewaak je de voortgang.

 

Je volgt de principes van Domain Driven Design en REST om componenten te ontwerpen, in Java te realiseren en in te passen in een dynamische Microservice-architectuur. Je bent samen met je team verantwoordelijk voor een software deployment pipeline waarmee je de filosofie van Continuous Delivery in praktijk brengt.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding in een technische richting
 • Je hebt een passie voor IT en hebt in het verleden al eens geprogrammeerd
 • Je volgt de laatste trends op IT gebied
 • Je hebt geen vakantie gepland tijdens opleidingstraject
 • Je bent bereid om te verhuizen en of te reizen voor je werk
 • Je kan goed in teamverband werken
 • Je bent leergiering ingesteld en staat open om jezelf te ontwikkelen
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Je bent nauwkeurig en secuur
 • Je bent analytisch sterk

Bedrijfsprofiel

Didacticum is een opleider en ICT dienstverlener, die zich richt op migreren, beheren en optimaliseren van de ICT omgeving. Didacticum weet wat speelt en weet wat werkt. Met onze Solutions en opleidingen geven wij een antwoord op de schaarste aan ICT- kennis. Kennisoverdracht zit in ons DNA, daar geloven wij in en zijn wij goed in. Didacticum biedt exclusieve traineeships voor Young Professionals op het gebied van Hybride Cloud en Java.

 

Dit mag jij van Didacticum verwachten

 • Een 8-weekse praktijkopleiding met een passend salaris
 • Inspirerende en intensieve trainingen
 • De mogelijkheid om je na de 8-weekse opleiding, verder te certificeren
 • Je kunt je in korte tijd ontwikkelen tot een Java Developer
 • Persoonlijke coaching tijdens je opdracht

 

Selectie procedure

Het selectieproces bestaat uit een CV en motivatieselectie, waarna een telefonisch interview en een eerste gespreksronde met één van de recruiters volgt, waarin jouw motivatie, ambitie en persoonlijkheid centraal staan. Na een positieve terugkoppeling, vervolg je de procedure met een selectiedag bij Klaverblad.  Een capaciteitentest en assessment zijn onderdeel van de selectiedag.

 

Instoom Traineeship:

1 november 2016