ITvacature aanmaken/beheren mijn ITvacature

java developer (senior)

Over de vacature

De ICT-dienst van de politie staat voor de grote uitdaging om het landelijke datawarehouse verder te ontwikkelen. Er zijn al grote stappen gezet om alle regionale informatie vanuit een geïntegreerde business intelligence omgeving beschikbaar te stellen. Voor het vertalen van gewenste functionaliteiten in robuuste en gecertificeerde ICT-oplossingen breidt het Team Softwareontwikkeling uit. Multidisciplinaire teams van developers, analisten en testers werken continu projectmatig aan de bouw en het onderhoud van informatiesystemen en politieapplicaties. Cruciale producten voor het politiewerk op straat en in de opsporing. Zo werk je als gedreven IT-er aan een veiliger Nederland.

Functie

Als java developer werk je in scrumteams intensief samen aan de ontwikkeling van politieapplicaties op basis van de requirements. Een team bestaat uit collega-developers, analisten en testers. Binnen een scrumteam voer je regie over complexe programmeeropdrachten. Je bouwt en onderhoudt hoogwaardige (deel)applicaties, voert unit- en systeemtests uit en schrijft handleidingen en scripts voor de installatie en het gebruik. Waar nodig stel je een technisch software-ontwerp op. Je begeleidt het volledige OTAP-voortbrengingsproces, waarin je zoveel mogelijk automatiseert. Op basis van de nieuwe architectuur ontwikkel je datamodellen, het objectenmodel en pas je zo nodig bestaande datamodellen aan, rekening houdend met de performance. Je adviseert (applicatie-)management over toe te passen methoden en technieken en borgt de vastlegging en verspreiding daarvan. Je hebt een coachende rol richting collega's in het coördineren van werkzaamheden.

Profiel

  • Je hebt hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur op basis van een opleiding informatica of technische bedrijfskunde.
  • Je hebt actuele kennis van softwareontwikkeling (waaronder architectuur) en ontwikkeltools zoals ontwikkelstraat tooling confluence, SVN, Eclipse, JUnit, Maven, JIRA en Jenkins.
  • Je hebt kennis van Agile Scrum, Kanban, DevOps, JAVA/JEE platform en frameworks als Spring, Hibernate, Eclipselink en AngularJS.
  • Je signaleert knelpunten, zoekt en herkent belangrijke informatie voor oplossingen, rafelt vraagstukken uiteen en legt verbanden tussen gegevens.
  • Je weet anderen te overtuigen en enthousiasmeren.
  • Je bent klantgericht, initiatiefrijk en leergierig. Je werkt actief aan kennisontwikkeling.

Arbeidsvoorwaarden

Deze functie is voor 36 uur per week en er is vactaureruimte voor 2 fte. Het betreft een tijdelijke functie. De politie biedt een tijdelijke aanstelling voor de duur van de werkzaamheden voor maximaal twee jaar. Het bruto maandsalaris bedraagt maximaal 4191,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast biedt de politie uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 8% eindejaarsuitkering. De standplaats is Odijk of Meppel.

Binnen het interne functiegebouw van de politie (Landelijk Functiegebouw Nederlandse Politie, LFNP) is de functie bedrijfsvoeringspecialist B, werkterrein informatie- en communicatietechnologie, van toepassing. 

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Ostar Roozenbeek, corporate recruiter, tel. 06 - 47 65 91 71.

Interesse? Solliciteer dan uiterlijk 11 april 2016 via de sollicitatiebutton.

Bijzonderheden

Een betrouwbaarheid- en voortgezet geschiktheidsonderzoek en eventueel een assessment maken deel uit van de selectieprocedure.