ITvacature aanmaken/beheren mijn ITvacature

testanalist infra-testen

Over de vacature

De Dienst Informatie en Communicatie Technologie (ICT) is met ruim 1600 medewerkers onderdeel van het Politiedienstencentrum (PDC) en is de technische organisatie voor de totstandkoming en continuïteit van de ICT. Zij zorgt voor de beschikbaarheid van de informatievoorziening (IV) (waar nodig 24/7) en de gebruikersondersteuning. Tevens ontwikkelt de dienst nieuwe functionaliteiten en is verantwoordelijk voor doorontwikkeling en het onderhoud van de bestaande IV applicaties. De dienst voert het IV en ICT project- en programmamanagement met als doel een goede samenwerking tussen de business, diensten Informatiemanagement en ICT bij de uitvoering van projecten en programma's. Naast borging van de continuïteit en kwaliteit van de dienstverlening voert de dienst regie op uitbestede services.

De Afdeling Ontwikkeling bestaat uit de teams Softwareontwikkeling, Testcentrum en Pre Development.

Het Team Testcentrum test alle systemen en applicaties die opgenomen moeten worden in de exploitatie- en productieomgeving van de politie. Het testen van nieuwe ICT-infrastructuur en applicaties of andere toepassingen wordt projectmatig uitgevoerd met behulp van testanalisten van de Afdeling Integratie- en Testcentrum. Wij zoeken een beheerder met gevoel voor testen. De infratester zal de Windows-server en SQL-componenten binnen de virtuele en fysieke omgeving gaan testen.

Functie

Als testanalist participeer je in (test)projecten voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties.

 • Je doet intake of reviews van de producten die deel uitmaken van de testbasis.
 • Je ontwerpt testen in de brede context van de applicatie en de infrastructuur waarin deze draait, en voert deze uit in samenwerking met andere disciplines.
 • Je voert de testen uit, registreert en rapporteert over bevindingen en bewaakt de afhandeling ervan.
 • Je onderhoudt testen, testdata, testscripts en testdraaiboeken en zorgt in voorkomende gevallen voor automatisering van testscripts.
 • In voorkomende gevallen ondersteun je de testcoördinator bij het opstellen van teststrategie, testplan en eindrapportage.
 • Op basis van benoemde uitgangsdocumenten (requirements en/of functionele specificaties) stel je de logische en fysieke testgevallen en bijbehorende testdata samen.
 • Je selecteert, rekening houdend met de vastgestelde teststrategie, testtechnieken voor het verkrijgen van de juiste diepgang van de tests.
 • Je stelt testscripts en testdraaiboeken op en voert ze uit.

Profiel

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau, met bij voorkeur een afgeronde ICT-opleiding.
 • Je beschikt over kennis van ICT, met name op het gebied van testmethoden en -technieken.
 • Je bent in het bezit van het MCSE certificaat Windows Server 2008 of Windows Server 2012.
 • Je hebt recente kennis van en inzicht in Windows en InSQL 2008 / 2012, DBA, Citrix XenApp, hardware of VMWare ESX en databases.
 • Je bent klantgericht, neemt initiatief en kunt problemen analyseren en oplossen.
 • Daarnaast heb je overtuigingskracht en leervermogen.
 • Je kunt goed samenwerken en bent in staat om medewerkers te coachen.

Arbeidsvoorwaarden

Deze functie is voor 36 uur per week. Het betreft een tijdelijke functie. De politie biedt een tijdelijke aanstelling voor de duur van de werkzaamheden voor maximaal twee jaar. Het bruto maandsalaris bedraagt maximaal 4019,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast biedt de politie uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 8% eindejaarsuitkering. De standplaats is Odijk. Ook interne kandidaten krijgen de gelegenheid om op deze vacature te reageren. Bij geschiktheid gaat een interne kandidaat voor.

Binnen het functiegebouw van de politie (LFNP) betreft het de functie bedrijfsvoeringspecialist B, informatie- en communicatietechnologie.

Informatie en sollicitatie

Neem voor meer informatie over de functie en de sollicitatieprocedure contact op met Marion Bouwman, corporate recruiter, marion.bouwman@politie.nl.

Interesse? Reageer dan uiterlijk 30 november 2015 door je brief en cv te uploaden via de sollicitatiebutton.

Bijzonderheden

 • Een betrouwbaarheids- en voortgezet geschiktheidsonderzoek en eventueel een assessment maken deel uit van de selectieprocedure.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.